Circulair inzamelpunt voor defecte verhuismaterialen

Summary
Circulair inzamelpunt voor defecte verhuismaterialen
Circulair inzamelpunt voor defecte verhuismaterialen
best practice

In het kader van circulair ondernemen hebben Mondial Van Dijk Verhuizingen en leverancier Roldo Rent een duurzame samenwerking opgestart. Op de locatie van het verhuisbedrijf is een circulair inzamelpunt geopend voor defecte verhuismaterialen. 

Om te voorkomen dat deze hulpmiddelen (zoals computerboxen en rolcontainers) weggegooid worden, neemt leverancier Roldo Rent de materialen mee terug en zorgt ervoor dat de grondstoffen worden hergebruikt.

Om een verhuizing soepel te laten verlopen én om de fysieke belasting voor verhuizers zoveel mogelijk te beperken, produceert Roldo Rent diverse hulpmiddelen, waaronder archiefboxen, meubelhondjes en diepladers. Met deze handige hulpmiddelen kan iedere verhuizing efficiënt en zorgvuldig uitgevoerd worden.

Waar het vroeger gebruikelijk was om deze producten aan het einde van de levensduur weg te gooien, wordt er nu gekozen voor een andere insteek. Op de locatie van Mondial Van Dijk Verhuizingen in het Brabantse Land van Cuijk (onderdeel van Mondial Movers) is een circulair inzamelpunt geopend. Verhuizers kunnen hier de materialen inleveren die kapot zijn en niet meer gebruikt kunnen worden. Roldo Rent haalt het op (ook als het van een andere leverancier afkomstig is) en heeft per product een milieuvriendelijke methode ontwikkeld waarbij er niets weggegooid hoeft te worden. Om een paar voorbeelden te noemen: de Clever Move Box wordt gerecycled tot een nieuwe Clever Move Box en de archiefbox wordt (onder andere) gerecycled tot een magazijnbakje.

Keurmerk Sociale Onderneming

Zowel Roldo Rent als Mondial Movers zijn gecertificeerd voor het Keurmerk Sociale Onderneming en deze werkwijze past dan ook bij het streven van beide bedrijven om zoveel mogelijk duurzaam te werken.
 

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/459cf93dac15cfd04c0abf221e99fa04_large.jpg
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this practice
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this best practice?