De winnaars van de Circular Awards 2022 zijn bekend.

Summary
Best practice: prachtige school, waar circulair, groen, gezondheid, en klimaatadaptief bouwen samenkomen.
De winnaars van de Circular Awards 2022 zijn bekend.
best practice

AERES HOGESCHOOL WINT CIRCULAIR AWARD VOOR SCHOOLGEBOUW

De Circular Awards worden uitgereikt voor de meest innovatieve projecten en producten van bedrijven en overheden die laten zien wat de circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Gisteren (7 februari 2022) was de start van de Week van de Circulaire Economie en zijn de prijzen uitgereikt tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie. Het Versnellingshuis heeft drie grote prijzen toegekend aan innovatieve projecten en producten van ondernemingen en overheden die laten zien wat de circulaire economie kan betekenen voor Nederland.

Aeres Hogeschool heeft een Circulair Award gewonnen voor haar duurzame schoolgebouw op het Floriade-terrein in Almere. Aeres was genomineerd voor de prijs, omdat het nieuwe schoolcomplex bestaat uit herbruikbare materialen.
Aeres werd als winnaar verkozen in de categorie 'Public', voor overheden. In deze categorie waren ook woningcorporatie Eigen Haard uit Amsterdam en Green Deal Autodelen uit Utrecht genomineerd. 
De school viel bij de jury in de smaak vanwege het gebruik van circulaire materialen in het nieuwe schoolgebouw. Het dak van de ‘Groene Long’, zoals het gebouw heet, is gered van de brandstapel. Het casco is gemaakt van circulair beton en het meubilair is meegenomen uit het oude pand, refurbished of tweedehands gekocht. 

“Aeres Hogeschool had een heel hoge ambitie met haar nieuwbouw op het Floriade-terrein en zocht een partij die haar kon begeleiden om die droom te realiseren. Een droom die verder ging dan het reeds bekende. Om echt stappen te zetten in het realiseren van een integraal duurzaam energie­neutraal en circulair gebouw, dat vergt van een adviseur en projectmanager om ook echt te stretchen. Om te innoveren en te blijven onderzoeken. Om de reisleider te zijn op een gezamenlijke ontdekkingsreis. Hoe gaaf is dat?!”. Wij zijn ongelooflijk trots op dit project”, Aldus Willem Adriaanssen (partner HEVO).

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this practice
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this best practice?