Minder nieuw kopen, meer hergebruik

GOAL & TARGET
Circulair opslag- en beheersysteem MoBis stimuleert hergebruik
Minder nieuw kopen, meer hergebruik
best practice

MET ggz heeft een verhuiscontract voor meerdere jaren getekend met Mondial Movers. De zorginstelling maakt onder meer gebruik van het circulaire en innovatieve opslag- en beheersysteem MoBis, dat hergebruik van de eigen inventaris stimuleert. 

MET ggz biedt een compleet zorgaanbod voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met psychische problemen. Alles wat ze doen, is erop gericht om mensen zoveel mogelijk te laten herstellen in de eigen (woon)omgeving. Cliënten worden op maat, passend bij de zorg- en ondersteuningsbehoefte van de cliënt behandeld en begeleid. De organisatie heeft diverse locaties en woningen in Limburg en een deel van Zuidoost-Brabant. Daardoor zijn er regelmatig verhuisbewegingen, die ook wel eens ad hoc moeten gebeuren. De afgelopen jaren kon MET ggz rekenen op de inzet van Mondial Centrum Verhuizingen (onderdeel van Mondial Movers).

Circulair opslagsysteem

Daarnaast verzorgt het verhuisbedrijf de tijdelijke opslag van meubilair van MET ggz in haar opslagloods. Mondial Movers heeft hiervoor een circulair en innovatief opslag- en beheersysteem ontwikkeld: MoBis. Dit houdt in dat Mondial alle items in een computerprogramma registreert (omschrijving, afmetingen, foto’s enzovoort). MET ggz heeft een inlogcode voor dit programma. Hiermee kunnen betrokken medewerkers vanaf hun eigen werkplek inloggen in het systeem en in één oogopslag zien welke spullen de organisatie in opslag heeft staan. Als er iets staat wat ze nodig hebben, kunnen ze dat aangeven. De benodigde materialen worden vervolgens door Mondial naar de locatie vervoerd.

Voor een grote organisatie met meerdere vestigingen is dit een ideale manier om het overzicht te bewaren. Het zorgt ervoor dat er minder nieuw wordt gekocht en meer wordt hergebruikt. Een mooi voorbeeld van een circulaire economie!
Mondial Movers heeft 25 vestigingen in heel Nederland, waardoor er altijd een locatie in de buurt is. 

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this best practice?