Recyclen van kapotte kabels

Summary
Recyclen van kapotte en overbodige kabels om circulariteit van metalen te vergroten
Recyclen van kapotte kabels
best practice

Slechts 30% van het koper dat wordt gebruikt wordt gerecycled, het meeste materiaal dat we nodig hebben voor nieuwe spullen, ligt verstopt in de zogenaamde urban (stadse) mijn, niet in de aarde. Wij willen het verstopte metaal recyclen en we beginnen bij dat laadje, doosje, kastje waarin jij de "kabels die altijd nog wel handig zijn" hebt liggen.

Bijna iedereen heeft wel ergens een verzameling ongebruikte kabels liggen, die "heus nog wel handig kunnen zijn". Feitelijk liggen ze al jaren ongebruikt plek in te nemen. Als je er vanaf wilt, breng je ze dan naar de vuilnisbelt of gooi je ze in de kliko? Meestal, helaas, dat laatste en dan komt er van recyling weinig terecht. Zonde!

Het materiaal is namelijk van hoge kwaliteit en zeer recylebaar!

UrbanMiners gaat de kapotte en overbodige kabels uit huishoudens recyclen tot er grondstoffen overblijven die direct opnieuw kunnen worden gebruikt. De metalen zoals het koper en aluminium, het plastic en de overige producten die nu in je kapotte oortjes, SCART, VGA, plug, stekker, COAX, noem maar op zit gaan wij scheiden en terug aanbieden aan producenten.

Wat is daarvoor nodig?

Kwantiteit! Zoals je je kunt voorstellen zijn er heeeeeel veel kabels nodig om wat kilo's waardevol materiaal te maken. Laat dat nou precies zijn wat er ook te vinden is, in de urban mine! Vanaf 2022 zamelen we actief in en kan iedereen die dat wil zijn kabels bij ons brengen.

Wat doet UrbanMiners ermee?

We zijn een startup, dus in 2022 gebruiken we de kabels om te leren sorteren en scheiden en veel data te verzamelen zodat we kunnen groeien. We streven er naar dit jaar 3000 donaties van een halve kilo te ontvangen (dat is ongeveer het gewicht van jouw doosje..) Doe je mee? Neem contact op om te doneren via info@urbanminers.online

Bekijk onze website
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this practice
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this best practice?