Renewi - Waste-to-Product Koploper

Summary
Waste-to-product om het verminderen van afval, vermijden van vervuiling en voorkomen van verspilling natuurlijke bronnen
Renewi - Waste-to-Product Koploper
best practice

Renewi, opgericht in 2017 na afronding van de fusie van Shanks Group plc met Van Gansewinkel Groep BV, is een toonaangevend waste-to-product bedrijf dat ideaal is gepositioneerd om een aantal van de belangrijkste milieuproblemen waar de maatschappij vandaag de dag mee kampt, op te lossen.

Sleutelrol in Transitie

Bij Renewi wordt afval gezien als een manier van denken. Voor hun klanten verwerken zij een breed scala van afgedankte materialen in bruikbare producten en grondstoffen, zoals gerecycled papier, metaal, plastic, glas, houtsnippers, compost, energie, brandstof en andere producten. In dit proces beschermt Renewi de wereld tegen vervuiling, behouden zij de eindige bronnen en stellen zij hun klanten in staat om de duurzaamheidsdoelstellingen te behalen. Met hun diepgewortelde internationale expertise bieden zij hun klanten ook een uitgebreid productassortiment, gecombineerd met lokale service en aandacht. Hiermee typeert Renewi zichzelf als verbinder die de overgang naar een circulaire economie stimuleert. Als afvalverwerker vervult Renewi dan ook een natuurlijke sleutelrol in de transitie. En met meer dan 8.000 medewerkers in negen landen in Europa en Noord-Amerika, beschikken zij over veel kennis met een uitgebreid aanbod van afvalbeheerproducten en -diensten.
 

Grondstoffenleverancier

Vrijwillig of niet, Renewi is deel geworden van de overgang naar de circulaire economie. Naast de traditionele afvaldienstverlener, is het internationaal opererende bedrijf meer en meer een recycler en leverancier van hoogwaardige secundaire grondstoffen geworden. En Renewi zet er vol op in. Van alle verschillende afvalstromen die het bedrijf verzamelt en behandelt, wordt twee derde als hoogwaardige grondstof hersteld (inclusief energie, waar zelfs 94% van wordt teruggewonnen). Als marktleider in de Benelux en met zijn activiteiten in Duitsland, Frankrijk, Portugal en Hongarije bedient Renewi meer dan 100.000 B2B-klanten en 2 miljoen huishoudens.
 

Kantoorpapier

Een voorbeeld van een circulair product van Renewi is het papier dat het bedrijf als 's werelds eerste Cradle to Cradle® gecertificeerd kantoorpapier op de markt bracht. Het zogenaamde Office Paper is gemaakt van 100% gerecycled kantoorpapier, zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën. Het kantoorpapier realiseert een besparing van 72% elektriciteit, 83% water, 100% hout en 53% minder CO2-uitstoot.
 

Samenwerking met Klanten

Inmiddels wordt al 65% van het afval bij Renewi circulair ingezet. Een mooi resultaat, maar hun ambitie is om in 2020 75% van het afval tot nieuwe grondstof te recyclen. Samen met hun klanten maakt Renewi deze ambitie steeds verder waar, vooral door hun advies bij het circulaire denken en doen. Renewi denkt mee over hoe producten zodanig ontworpen kunnen worden dat ze in de volgende fase eenvoudig te demonteren zijn, hoe gebruikte materialen opnieuw kunnen worden ingezet in nieuwe producten en hoe klanten circulair kunnen inkopen.

De Best Practices op circulairondernemen.nl

Dit ondernemersverhaal is een van de Best Practices op circulairondernemen.nl. Voor Nederland circulair! onderzoekt De Groene Zaak de meest innovatieve, inspirerende en succesvolle voorbeelden op het gebied van circulair ondernemen. Inmiddels zijn er meer dan 100 Best Practices geïdentificeerd en gepubliceerd.
 
Heb jij ook een Best Practice die je wil delen? Neem dan contact met ons op.

Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this best practice?