Repareerbare pallet – Schoeller Allibert

Summary
Duurzame oplossing voor houten pallets
Repareerbare pallet – Schoeller Allibert
best practice

Schoeller Allibert brengt circulaire businessmodellen in de maaktindustrie in praktijk! Het bedrijf ontwikkelde een repareerbare kunststof pallet, dat ook volledig recyclebaar is. Deze pallets hebben een veel langere levensduur dan houtenpallets en leveren geen afval!

Uitdaging

Houten pallets worden steeds vaker vervangen door kunststof varianten, omdat deze sterk en goed te reinigen zijn. Pallets worden intensief gebruikt en beschadigen regelmatig, waardoor de hele pallet wordt vervangen omdat deze niet te repareren is.

Circulaire ontwerpstrategie

Schoeller Allibert ontwikkelde een repareerbare kunststof pallet. De skids zijn met een plug onder het topdek gemonteerd. In de plug zit een ring die breekt voordat er schade aan de rest van het pallet ontstaat. Klanten kunnen de pluggen en – indien nodig – de skids eenvoudig vervangen. Het ontwerp is modulair en gestandaardiseerd, hierdoor hoeft de klant minder reserveonderdelen op voorraad te hebben. De pallet is volledig recyclebaar.

Circulair businessmodel

De aanschafwaarde van de pallet is hoger dan die van een conventionele pallet, maar de total cost of ownership is lager. Schoeller Allibert biedt een terug-koopgarantie voor haar klanten en verkoopt daarnaast reserveonderdelen.

Resultaat & vervolg

Schoeller Allibert heeft de repareerbare pallet in de zomer van 2019 op de markt gebracht. De verkoop gaat op dit moment vooral via één grote pallet pool provider.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this best practice?