Succes! Ketensamenwerking rondom ontgeuren gerecycled plastic

Summary
Succesvolle ketensamenwerking kunststof
Succes! Ketensamenwerking rondom ontgeuren gerecycled plastic
best practice

Veolia Polymers NL BV, Berdal Rubber en Plastics BV, Aufderhaar Kunststof Recycling B.V.  en Green Polymers slaan de handen om via hot wash en warme lucht techniek gerecycled PP te ontgeuren. Zo kan gerecycled materiaal vaker worden ingezet bij de ontwikkeling van kunststofproducten, waardoor het gebruik van fossiele brandstoffen wordt verminderd. 

Er worden hoge eisen gesteld aan het recyclaat gebruikt in de bouw- en verpakkingsindustrie. Geur is daar een van. Deze techniek maakt het ontgeuren van gerecyceld materiaal beter en energie-zuiniger, waardoor het breder en goedkoper ingezet kan worden in de vervaardiging  van kunststofproducten. Deze samenwerking kwam tot stand via de door Oost NL en de provincie Overijssel ontwikkelde ketenregeling. Op dit moment wordt de methode al gebruikt bij het vervaardigen van vaatwastabletverpakkingen van gerecycled plastic, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

P>Act.

Deze samenwerking is tot stand gekomen via het initiatief P>Act (Pact to Act). Samen met InnovationQuarter en de provincies Overijssel en Zuid-Holland is Oost NL trekker van P>Act. P>Act brengt ketens van bedrijven, overheden, innovators/startups en kennisinstellingen samen in actie rondom de ambitieuze doelstellingen van de nationale Transitie Agenda Kunststoffen. Er wordt op deze manier gebouwd aan nieuwe circulaire kunststofketens. P>Act versnelt de transitie naar een circulaire kunststofketen door goede initiatieven de ruimte en ondersteuning te bieden zich te ontwikkelen en op te schalen.

Deze succesvolle samenwerking is goedgekeurd voor de 'Subsidie Ketensamenwerking circulaire kunststoffen'. De provincie Overijssel stelt de subsidie beschikbaar voor de uitvoering van een kunststofketenproject. De subsidie is bedoeld voor een samenwerkingsverband dat bestaat uit minimaal drie, niet in een groep verbonden, rechtspersonen uit de kunststoffenindustrie (thermoplasten, thermoharders en elastomeren).

Meer weten over P>Act? Kijk dan eens op https://oostnl.nl/nl/p%3Eact

Pact to Act
Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this best practice?