WaterCampus: het knooppunt van de Nederlandse watertechnologiesector

Summary
Organiseert samenwerking in de watertechnologiesector om synergie te creëren voor innovaties, onderwijs&ondernemerschap.
WaterCampus: het knooppunt van de Nederlandse watertechnologiesector
best practice

De aanwezige specialisatie op het gebied van watertechnologie maakt van Leeuwarden een echte waterstad. Het grote aantal onderwijs- en onderzoeksinstellingen, onderzoeksfaciliteiten en watertechnologiebedrijven heeft ervoor gezorgd dat de Friese hoofdstad is uitgegroeid tot Capital of Water Technology. Dit maakt de stad de perfecte plek voor WaterCampus.

WaterCampus is het knooppunt van de Nederlandse watertechnologiesector en heeft als ambitie een sectorverbindende rol vervullen voor heel Europa. WaterCampus organiseert samenwerking tussen nationale en internationale bedrijven, kennisinstellingen en overheden in de watertechnologiesector om synergie te creëren voor innovaties, onderwijs en ondernemerschap en de positie van de Europese watertechnologie te versterken. Door de unieke onderzoeksinfrastructuur is WaterCampus daarnaast een boeiende ontmoetingsplaats voor wetenschappers en bedrijven uit heel Europa.

WaterCampus bestaat uit:

  • Wetsus, CEW en Water Alliance (managing partners)
  • Gemeente Leeuwarden, Provincie Fryslân, CIV Water en WAC (partners)

Daarnaast zijn verschillende bedrijven en instellingen als leden van een van de managing partners aan WaterCampus verbonden.

Read more
There are no matches yet. Match to this practice
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this best practice?