Altis panelen en interieurbouw wil circulaire keten opzetten

Summary
Wij zoeken partners om samen een circulaire keten mee op te zetten
MATCHED
This challenge has been matched
Altis panelen en interieurbouw wil circulaire keten opzetten
MATCHED
challenge

Wij maken panelen en elementen die uiteindelijk terecht komen in misschien wel jouw bureau, tafel of kast op kantoor of werkplek. Hout is een mooi materiaal wat lang meegaat, maar uiteraard niet voor altijd. Nu worden de meubels aan het einde van hun levensduur vaak weggegooid en dat is natuurlijk zonde!

Panelen en elementen voor interieurbouw en meubels

Altis is een fabrikant van hoogwaardige panelen en elementen voor bureaus, tafels, kasten en interieurbouw. Duurzaamheid is een belangrijk thema binnen onze organisatie.  Als onderdeel van de Rabobank Circular Economy Challenge nemen wij het initiatief om de keten te verduurzamen door middel van het opzetten van een retourstroom voor de afgeschreven meubels. Help jij ons mee om dit te realiseren? 

Hout & kantenband

Op dit moment is het alleen rendabel om ons te richten op het hoogwaardige segment van onze panelen. Wij zouden graag zien dat de panelen nadat ze niet langer goed bruikbaar zijn retour zouden komen. Deze bestaan uit hout en kantenband.  Op die manier kunnen we het hout van de panelen, vermalen en er een nieuwe toepassing aan geven. Dat kunnen wij echter niet alleen: hier hebben we partners in de keten voor nodig: om de afgeschreven materialen te transporteren, om een inschatting te maken van de hoeveelheid, wanneer deze precies kunnen worden ingenomen…etc. Zeker omdat er soms complexe samenwerkingen zijn binnen de keten heeft verduurzaming een gemeenschappelijke aanpak nodig.

Ben jij de partner in de keten die we zoeken?

Kortom, werk jij in ‘onze’ keten, bijvoorbeeld als afnemer van panelen, kasten of tafels, als logistieke partner, óf ben je op een andere manier nauw bij betrokken en heb je goede ideeën hoe wij dit kunnen organiseren? Pak dan nu je kans om met ons samen te werken door jouw input als oplossing aan te dragen. Wij zien reacties zeer graag tegemoet. Samen kunnen we de keten verduurzamen.

Rabobank Circular Economy Challenge

Deze uitdaging is onderdeel van de Rabobank Circular Economy Challenge. Samen met MVO Nederland en KPMG stimuleert de Rabobank ondernemers om circulair te ondernemen. Het doel is om uiteindelijk 100 bedrijven in regionale challenges te helpen bij het omschakelen van een lineair naar een circulair business model. Op futureproof.community matchen we de bedrijfsuitdagingen van deze ondernemers met circulaire en innovatieve oplossingen.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/7550fbf58f19630882124c4d9825ad2b_large.jpg
Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this challenge?

Murkje Kingma
Murkje Kingma

Beste Edward,

Graag zouden wij in contact komen met je naar aanleiding van jullie uitdaging, wellicht kunnen we iets voor elkaar betekenen. Meer informatie over onze organisatie Turntoo vind je op deze site.
Vriendelijke groet,
Murkje Kingma
Turntoo
murkje.kingma@turntoo.com
06-51114969

18 June 2019 09:51