Bodemas... hoe schoon en veilig is het?

Summary
Bodemas 100% veilig waar schadelijke deeltjes zijn verwijderd zodat het geen deel word van de vervuiling in de toekomst.
MATCHED
This challenge has been matched
Bodemas... hoe schoon en veilig is het?
MATCHED
challenge

Bodemas…. Het woord komt regelmatig voorbij, maar weten wij eigenlijk wat het is en waar het vandaan komt? Kortom….het is onze zooi die iemand anders heeft opgeruimd. Afvalverwerking is niet een eenvoudig proces dat nog complexer word gemaakt doordat wij mensen niet goed genoeg ons afval scheiden en te snel producten vervangen. 

  Afvalverwerking zal altijd een uitdaging blijven, ook in de toekomst, maar de vraag is uiteindelijk, hoe veilig is het? De hele economie draai om geld daar kom je nooit onderuit, een afvalverwerking bedrijf is geen uitzondering dus het vraagstuk blijft, zijn de huidige kosten en technologie efficiënt genoeg om 100% veilige bodemas te produceren? Ieder bedrijf maak claims dat ze efficiënt zijn en dat hun product veilig is want het voldoet aan de normen. Mijn eigen idee van efficiënt en veilig is als ik een schep bodemas door mijn yoghurt heen kan roeren de die veilig kan opeten.  k weet als geen ander hoe moeilijk is om dingen van elkaar te scheiden, en vaak had ik ook een eureka moment dat later bleek niet zo efficiënt te zijn zoals ik eerst dacht. Bodemas word gebruikt voor verschillende doeleinden, zo word het gebruikt in het asfalt. In de Engelse taal heb je een mooie gezegde….out of sight, out of mind. Ook word het gebruikt in de landbouw voor onze dieren die er op  grazen en onze groente en fruit te groeien die wij weer consumeren. Wat ik tot nu toe zie geef mijn dit weinig vertrouwen in bodemas die een afvalverwerking bedrijf produceer.

 De uitdaging… een eindproduct die ik door mijn yoghurt kan roeren en veilig kan op eten.

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this challenge
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this challenge?