Bouw mee aan de circulaire stad Plug-In-City 2.0

Summary
Circulaire stad Plug-In-City gaat verhuizen naar een A-locatie. Nog niet alles is geregeld, (technische) partners zijn meer dan welkom.
MATCHED
This challenge has been matched
Bouw mee aan de circulaire stad Plug-In-City 2.0
MATCHED
challenge

Circulaire stad Plug-In-City gaat verhuizen naar een A-locatie. Het is een verhuizing van slechts vijfhonderd meter, maar wel met de nodige impact voor het circulaire initiatief Plug-In-City. Nog niet alles is geregeld, (technische) partners zijn meer dan welkom.

Verhuizing

In 2014 werd met medewerking van Sint Trudo een tijdelijke 'stad' gerealiseerd van zeecontainers op Strijp-S: Plug-In-City. Begin 2018 gaan wij plaatsmaken voor nieuwbouwontwikkelingen en schuift het project op naar Ketelhuisplein; het zal vier tot vijf jaar op deze A-locatie kunnen blijven staan.

Over Plug-In-City

Plug-In-City is een circulaire, tijdelijke locatie van een collectief creatieve professionals zoals architecten, designers en andere Eindhovense makers. Het bottom-up initiatief is een plek voor co-creatie, inspiratie en verbinding en Plug-In-City 2.0 is een nog meer bruisende en inspirerende pop-up-stad in de stad.

Structuur

De basisstructuur van Plug-In-City bestaat uit een grid van 24 zeecontainers, in twee lagen gestapeld met eroverheen een collectief dak. Loopbruggen verbinden de containers met de bovenlaag. In de containers worden tien werkplaatsen voor creatieve bedrijven ontwikkeld. In hoge, collectieve atriums bevinden zich verder een machinewerkplaats, een flexkantoor, een workshopruimte en een grote evenementenruimte met bar en podium. Er loopt een pad dwars door het ontwerp en bezoekers kunnen door Plug-In-City heen lopen en naar binnen kijken. Het ontwerp laat publiek zien hoe je materialen kunt hergebruiken.​

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/41f650a4c7ff0400056a59fe570f98cf_large.jpg

Plug-In-City is modulair, circulair en is zodoende samengesteld uit (herbruikbare) materialen, zodat de waarde behouden blijft en materialen later ook elders een functie kunnen krijgen. De collectieve ruimten worden wind- en waterdicht gemaakt met hergebruikte (glazen)gevels. Lokale groene stroom is de bron voor alle benodigde energie.

Partners gezocht

Nog niet alles is geregeld. De technische installaties vormen nog een uitdaging in deze tijdelijke stad. Partners die innovaties bieden op het gebied van energie, nieuwe circulaire producten of diensten willen uitproberen, zijn uitgenodigd om testopstellingen te plaatsen en Plug-In-City te gebruiken als living lab om waarde te creëren voor iedereen.

Plug-In-City zoekt niet alleen technische partners. Bedrijven, organisaties, studenten en overheidsinstellingen kunnen onderdeel worden van dit project door bijvoorbeeld diensten, materialen en productdienstcombinaties in bruikleen te stellen. Er is onder andere materiaal nodig voor het dak, omheining, hijskranen voor transport van de containers en financiële en juridische (vastgoed)expertise.

Plug-In-City biedt een A-locatie en een pro-actief collectief dat in oplossingen denkt en zet deze vaardigheid graag in om tot goede samenwerkingen te komen.

Interesse? Laat een reactie achter onder dit item.

ABN AMRO Circular Economy Award

In november ontving Plug-In-City de ABN AMRO Circular Economy Award als meest circulaire werklocatie van Nederland. De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van onder andere Fontys, Urgenda, TNO en Metabolic, waardeerde de wijze waarop Plug-In-City een tijdelijke circulaire locatie is, de wijze van co-creatie en samenwerking, zonder grote investeerders en subsidies.

Illustraties (c) Bygg Architecten

Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this challenge?

Afra de Leeuw
Afra de Leeuw

Hi Bas, misschien kun je meedoen aan Circular Power in 24 Hours om extra matches en ideeën op te doen! Zie: https://www.circulairondernemen.nl/bibliotheek/circular-power-24-hour

15 January 2018 15:34
Victor Franke
Victor Franke

EKOTEX Graphenstone is de 1e en enige verf met een C2C Gold certificaat, de verf neemt CO2 op en belangrijker, de verf is veilig en gezond. Omdat de verf grafeen bevat bezit deze unieke eigenschappen, zoals thermische en elektrische geleiding, zeer sterk, elastisch, energiebepsparend, schimmel en bacteriewerend, antistatisch en anti-allergisch. Als laatste heeft de verf een negatieve CO2-footprint. Is 100% recyclebaar en kan in combinatie met de juiste binnenwand betimmering of beplating 100% hergebruikt worden. Graag zou ik meedenken over de toepassing bij
Plug-In-City 2.0

20 December 2017 19:29