Circle Design - ‘Te arm voor goedkope producten’

MATCHED
This challenge has been matched
Circle Design - ‘Te arm voor goedkope producten’
MATCHED
challenge

Circle Design is een meubelmerk wat meer economische waarde creëert door de consument te betrekken in het circulaire proces. Circle Design maakt designmeubelen van hout met metalen hoekelementen. De meubels worden op reguliere wijze verkocht, verkocht met terugkoopconstructie, of geleaset.

Stoelen met een circulair design

Circle Design maakt meubels van hoogwaardig hout en metalen hoekelementen zodat ze gemakkelijk in- en uit elkaar kunnen. Aangezien de meubels gemaakt zijn om hergebruikt te worden, is het lucratief om te zorgen dat de meubels na gebruik weer terugkomen. Circle design heeft er daarom voor gekozen om naast de reguliere verkoop ook met terugkoop en lease modellen te werken. Voordeel van deze modellen is dat de consument op simpele wijze toegang krijgt tot designmeubelen en dat Circle Design de meubels na gebruik weer terug kan nemen om – als geheel of in onderdelen – weer opnieuw in te zetten.

Voorfinanciering als uitdaging

In het lease verdienmodel is voorfinanciering een uitdaging. Om de meubels te leasen moeten ze eerst gemaakt – en dus gefinancierd worden. Deze financiering moet relatief lang lopen, want de betaling voor de meubels gaat in maand-termijnen in plaats van in één koopsom. Voor een relatief jong en klein bedrijf zoals Circle Design is een financiering moeilijk te krijgen. Om extern kapitaal aan te kunnen trekken moet een grotere markt worden aangeboord, maar dat is niet mogelijk zonder te investeren in mankracht, materialen en kennis. Dit betekent een situatie waarin het bedrijf wel wil groeien, maar niet kan door de financiering voor nieuwe investeringen niet rondkomt. Daarom is het cruciaal om financiële partners te hebben die deze strategische beslissingen ondersteunen.

Financiële en juridische kennis vereist

De overheid onderkent de problemen waar bedrijven met een circulair business model tegenaan lopen en ziet waarde in het ontstaan van de circulaire economie. Daarom zijn er subsidies beschikbaar gesteld. Kleine bedrijven vallen echter vaak buiten de boot. Dit komt door de specifieke financiële en juridische kennis die vereist is bij het doen van een succesvolle aanvraag. Omdat kleine bedrijven niet de middelen hebben om hierin te investeren komen ze niet in aanmerking voor subsidies.

Toekomstvisie: oplossingen voor de lineaire economie

Desalniettemin ziek de toekomst van Circle Design er veelbelovend uit. Circle Design onderzoekt de mogelijkheden van nieuwe 3D print-technologieën om in de toekomst metalen- en kunststof hoekelementen te printen om zo het materiaalgebruik te optimaliseren en arbeidskosten te verlagen.

Help ons met ons financieringsvraagstuk!

Wanneer het aantal leasecontracten toeneemt, wordt er een groeiende cashflow verwacht, wat de kans op financiering vergroot. Tot die tijd kijken we naar mogelijkheden voor financiering bij een crowdfunding platform. Heb jij een beter idee om onze financieringsvraagstukken op te lossen? Laat dat dan hieronder weten!

Zie voor een uitgebreidere beschrijving en diepgang in financieringsvraagstukken ons report.

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this challenge

Do you want to comment on this challenge?