Circulair Ambachtsnetwerk WaardeRing zoekt afnemer en toepassing voor Polystyreen Jewelcases (CD-hoesjes).

Summary
Verwerking en toepassing van Jewelcases (CD-hoesjes) - Polystyreen
MATCHED
This challenge has been matched
Circulair Ambachtsnetwerk WaardeRing zoekt afnemer en toepassing voor Polystyreen Jewelcases (CD-hoesjes).
MATCHED
challenge

WaardeRing (waarde-ring.nl) zoekt naar hoogwaardige toepassing van materialen die vrijkomen aan de “achterkant” van de kringloopwinkel. Voor werkzaamheden die nodig zijn om tot hoogwaardige toepassingen te komen wordt samengewerkt met Praktijkonderwijs en VSO-scholen. Daarnaast wordt samengewerkt met MKB-bedrijven en hbo en mbo.

Onverkoopbare CD's en DVD's worden door leerlingen van het praktijkonderwijs. Dit levert drie zuivere monostromen op (PC, PP, PS), waarbij het polycarbonaat van CD's en DVD's de hoogste waarde heeft. Deze stroom valt in het reguliere nasorteringsproces buiten de boot vanwege de te kleine fracties. Voor de schijfjes en DVD-boxen (PP) zijn afnemers beschikbaar.

De Jewelcases worden nu nog afgevoerd als reststroom. Hiervoor zoeken we een afnemer en ideeën voor circulaire toepassing. Door opschaling via de decentrale grondstofinzameling in Zwolle bereiken we binnenkort hoeveelheden van enkele tonnen, waarbij opschaling via meerdere kringloopcentra tot de mogelijkheden behoort.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this challenge?