Circulair landmark De Gooische Mij. huiskamer van ’t Gooi!

MATCHED
This challenge has been matched
Circulair landmark De Gooische Mij. huiskamer van ’t  Gooi!
MATCHED
challenge

De wereld is in beweging. We bevinden ons tussen ‘oud’ lineair en ‘nieuw’ circulair denken en doen. We hebben namelijk echt maar één aardbol, dus daar moeten we zuinig op zijn. Maar het gaat vooral ook om meer te kunnen doen met minder, door anders, innovatiever en socialer te zijn.
De Gooische Mij. wil deze beweging lokaal en nationaal een podium bieden.

Een podium waar burgers en het bedrijfsleven de circulaire wereld kunnen ervaren en geïnspireerd raken om hun leven of business te verduurzamen. Als social enterprise streven we er naar om een gezonde winst te maken met oog voor de planeet en de mens.

De Huiskamer

De Gooische Mij. wordt de huiskamer van de Gooi- en Vechtstreek in het hart van Nederland. Het biedt een bijzonder café-restaurant, diverse zalen inclusief ‘groene strategen’ voor brainstorm-mogelijkheden en ruimte voor lokale kunstenaars en duurzame initiatieven. Dit alles in een nieuw en uniek gebouw dat voor een groot deel bestaat uit (bouw)afval. Om zo recycling, upcycling en de circulaire economie zichtbaar en tastbaar te maken. Om het pand daadwerkelijk duurzaam en circulair te kunnen realiseren moeten vele onderdelen anders uitgedacht, ontwikkeld en uitgevoerd worden:

Geldzaken

Waar en hoe vinden we voldoende financiële steun om de ontwikkeling en de bouw mogelijk te maken? En hoe komen we tot deskundige kostenramingen voor benodigde investeringen in opstallen, afbouw en aanloop exploitatie?

Circulair Ontwerpen

Hoe kunnen we een 100% duurzaam en circulair pand ontwerpen (t.a.v. installaties, grondstoffen, uitstraling) voor nu en in de toekomst? We willen bijvoorbeeld de restwarmte van het tegenoverliggende ziekenhuis hergebruiken voor verwarming van het pand.

 

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/b04d7093b3f3780705535e9efdbd99d1_large.jpg

Bouwproces en Materialen

Hoe kunnen we de juiste bouwpartners vinden en maximaal duurzaam resultaat halen met deze partijen tijdens het afwijkende bouwproces? Waarin het ontwerp bijvoorbeeld ruimte geeft om beschikbare bouwmaterialen te hergebruiken en er niet standaard ingekocht en gebouwd kan worden. Hoe vinden we geschikte bouwmaterialen die hergebruikt kunnen worden in het nieuwe pand? En hoe overbruggen we de ruimte en tijd (en daarbij behorende kosten) tussen aanbod en vraag (transport en opslag)?

Vooruitzicht

Voor deze vraagstukken hebben we al met diverse partijen samengewerkt, maar het blijft een zoektocht naar meer ervaring en nog rijkere en creatievere ideeën. Onze uitdaging is om van ‘oude’ lineaire processen af te stappen en partijen te enthousiasmeren voor circulaire varianten. En bij voorkeur daarmee ook nog de kosten voor ontwikkeling, realisatie en exploitatie te verlagen. 

Denk Mee!

We zijn altijd op zoek naar mensen en bedrijven, die ons op verschillende fronten kunnen helpen De Gooische Mij. nóg innovatiever en duurzamer te maken. Heb je ideeën voor een groen project dat ons kan verrijken? Heb je ervaring met duurzame bouw of weet je bouw afval/dode voorraad te liggen? Heb je passie voor circulariteit en heb je tijd? 

Neem dan contact op, bel of mail ons, dan kijken we samen verder. Heel erg leuk als je mee zou willen denken!

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/3176b0dace7fbf69200c4be129dd2eee_large.jpg
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this challenge
No people have been matched yet. Match people here
person

Yuri van der Putten

Stagair

Do you want to comment on this challenge?