CIRCULAR LAPTOP CHALLENGE - Win €1000!

MATCHED
This challenge has been matched
CIRCULAR LAPTOP CHALLENGE - Win €1000!
MATCHED
challenge

Nederland circulair! daagt studenten uit, met de Circulaire Laptop Challenge! Heb jij het beste plan om 1000 laptops hoogwaardig te hergebruiken? Formeer een studententeam en presenteer je businessplan tijdens de Dragon's Den. De winnaars mogen deze case echt uitvoeren!

Teveel e-waste

Per jaar ontstaat 20 miljoen ton e-waste. Laptops die aan het ‘einde van hun levensduur’ worden vervangen voor nieuwe, worden vaak vernietigd, gerecycled of krijgen een tweede leven in ontwikkelingsprojecten.

Afval bestaat niet

In een circulaire economie bestaat er geen afval. Hoog tijd voor een nieuwe aanpak! Wij dagen studenten uit: MVO Nederland ontvangt 1.000 laptops van de Provincie Utrecht die aan vervanging toe zijn. Aan studenten wordt gevraagd om met een goed businessplan te komen voor hoogwaardig hergebruik van deze laptops. De groep studenten met het beste businessplan wint € 1.000 euro en gaat samen met een innovatief ICT-bedrijf het eigen plan realiseren.

Inschrijven

Ben je student? Dan kun je je inschrijven door een mail te sturen naar Derek Wilson, d.wilson@mvonederland.nl. Je stelt zelf je team samen, bestaande uit minimaal drie en maximaal zes studenten. Na de inschrijving ontvang je een mail met meer informatie en ga je aan de slag met je idee. Je wordt daarbij geholpen door een expert in circulaire economie en door de online community Nederland circulair!.  

Dragons Den

Op 17 november kan jouw studententeam het idee met businessplan pitchen tijdens de Dragons’ Den. Voor je zit dan een jury van drie ICT bedrijven. Deze bedrijven kiezen ieder één team om het idee en businessplan mee aan te scherpen tot een werkbare casus. Je concurreert met andere studententeams van hogescholen en Universiteiten uit Utrecht. Een Battle of the schools!

Win €1.000 en 1.000 laptops

Op 24 januari 2017, tijdens de Week van de Circulaire Economie presenteren de winnende teams hun plan aan de jury. Het team met het beste plan wint € 1.000 en natuurlijk de 1.000 laptops om het idee mee te realiseren.

Mee doen

Meld jouw team aan door een mail te sturen naar Derek Wilson: d.wilson@mvonederland.nl met onderwerp: Circulaire Laptop Challenge. 

Alvast meer weten over circulaire business modellen? Bekijk de informatiekaart circulaire economie. En lees de tips van Robert-Willem Doll

Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this challenge
No people have been matched yet. Match people here
person

Robert-Willem Dol

Oprichter, MP at Urban-Goods

Do you want to comment on this challenge?