De Mar | Block2Build is op zoek naar passend businessmodel

Summary
Welk businessmodel kunnen we hanteren om ervoor te zorgen dat waarde (materiaal + toegevoegde waarde) van bouwelementen daadwerkelijk behouden blijft en de componenten circulair inzetbaar zijn?
MATCHED
This challenge has been matched
De Mar | Block2Build  is op zoek naar passend businessmodel
MATCHED
challenge

De Mar groep BV is een bedrijf dat prefab bouwelementen produceert. Onze uitdaging: welk businessmodel kunnen we hanteren om ervoor te zorgen dat waarde (materiaal + toegevoegde waarde) van bouwelementen daadwerkelijk behouden blijft en de componenten circulair inzetbaar zijn?

Over De Mar Groep BV

De Mar Groep BV is een bedrijf dat houtskeletbouw elementen produceert, zoals dak-, wand- en vloerelementen voor de nieuwbouw. Met oog op efficiëntie, kwaliteit en circulariteit willen we binnen de nieuwe tak De Mar | Block2Build een andere aanpak en manier van bouwen ontwikkelen. Met nieuwe concepten, componenten en producten voor de bouw, die op een geïndustrialiseerde manier geproduceerd worden, modulair zijn en op basis van een circulair businessmodel.

Opzoek naar een passend circulair businessmodel

Wij hebben reeds een eerste pilot uitgevoerd en zijn de ontwikkeling van nieuwe producten gestart.

Vragen die wij tot nu toe hebben:

Welk businessmodel kunnen we hanteren om ervoor te zorgen dat waarde (materiaal + toegevoegde waarde) van de bouwelementen zo goed mogelijk behouden blijft en een hoge mate van circulariteit behaald wordt? En hoe kunnen we hier concrete getallen aan toekennen?

In de bouw hebben we te maken met een relatief lange levensduur van gebouwen en elementen, wat heeft dit voor consequenties voor de waardeontwikkeling en rekenmodellen?

Businesspartners en praktijkvoorbeelden gezocht

Wij zoeken partijen die ons kunnen adviseren en concrete invulling kunnen geven aan een circulair businessmodel voor bouwelementen en woonconcepten. Door samen te werken kunnen we gezamenlijk voorop blijven lopen op het gebied van kennis en productontwikkeling voor circulaire oplossingen in de bouw. Graag werken wij samen met:

  • Partijen die ons kunnen adviseren en concrete invulling kunnen geven aan een circulair businessmodel voor bouwelementen en woonconcepten;
  • Geïnteresseerde partijen kunnen hiermee hun positie in deze richting versterken.
  • Businesspartners (ontwikkelaars, aannemers, producenten, leveranciers, softwareontwikkelaars) die geloven in circulaire oplossingen en innovatie voor de bouw en willen participeren en co-investeren in gerelateerde productontwikkeling.
  • Partijen uit de bouwsector met praktijkvoorbeelden. 

Duurzaam en comfortabel wonen moet haalbaar zijn voor iedereen. Ons doel is het opzetten van een ‘woningfabriek’ voor circulaire bouwelementen. Ben jij, of ken jij iemand die ons verder kan helpen? Wij horen graag van je!

De Mar werkt, via Ondersteuning op Maat, aan de ontwikkeling van een circulaire module voor een woning. Onderdeel van deze circulaire module is een circulair businessmodel, dat zowel voor De Mar als voor de gebruikers lange termijnwaarde oplevert. Lees in dit verslag meer over de resultaten.

Ondersteuning op Maat voor uitdaging De Mar
Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this challenge?