De Tweede Jeugd zoekt het beste restbrood voor Supertosti's

Summary
Voedselverspilling voorkomen door restbrood te verwerken tot tosti's
MATCHED
This challenge has been matched
De Tweede Jeugd zoekt het beste restbrood voor Supertosti's
MATCHED
challenge

 De Tweede Jeugd, bekend van de heerlijke tosti's van geredde broden, is op zoek naar meer brood! Ondertussen worden namelijk alle broden van BBROOD hergebruikt, en de vraag naar Supertosti's blijft stijgen.

Van restbrood tot lekkerste tosti van Amsterdam

De Tweede Jeugd waardeert al enkele jaren het restbrood van bakkers op tot hoogwaardige nieuwe producten voor menselijke consumptie. Met name met de Supertosti's en Crostini zijn er al veel successen behaald, zoals de uitverkiezing tot 'lekkerste tosti van Amsterdam' door de lezers van het Parool.

Bij bakkers blijft zo'n 5 tot 7% van het brood onverkocht. Het is lastig voor de bakker daar zelf iets mee te doen, omdat de volgende nacht de nieuwe productie van alle versproducten alweer begint. Daarom specialiseerde De Tweede Jeugd zich in de verwerking van dit restbrood en nu helpt het daarmee bakkers duurzamer te werken en meer te verdienen. Bovendien zorgen ze er op deze manier voor dat er minder broden hoeven te worden gebakken, en dat er minder afval brood op de afvalberg belandt. En dan maken ze ook nog eens zulke lekkere producten!

Op zoek naar nog meer restbrood

Op dit moment zijn ze dus op zoek naar nieuwe aanvoer van retour/restbrood. Nieuwe samenwerkingen met bakkers die iets beters met hun overgebleven producten willen doen dan het aan de varkens te voeren, of weg te gooien. 

Voorwaarden voor Supertosti's:

  • Uitstekend brood, liefst zuurdesem!
  • Ongesneden over, of in plakken van minimaal 12mm
  • Mogelijkheid om in te vriezen op locatie zodat wij 1- of 2-wekelijks kunnen ophalen
  • Het liefst in Amsterdam en omstreken

Kom in contact met ons

Ben of ken je een bakker die aan de volgende voorwaarden voldoet? Laat het dan zeker weten. Bakkers die niet aan deze voorwaarden voldoen maar wel graag actie willen ondernemen zijn ook altijd welkom om contact op te nemen. Oplossingen op maat zijn wellicht bespreekbaar. Match jouw oplossing op plaats een opmerking hieronder. Voor meer info zie www.detweedejeugd.nl. Wij zien de reacties graag tegemoet.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this challenge?

Rogier Dop
Rogier Dop

Ik heb net een bericht gestuurd naar Patrick Brans, Algemeen directeur Bakker Van Maanen. Wie weet dat hij jullie kan helpen?
Groeten Rogier Dop, Projectleider Food Innovation Networks @De Haagse Hogeschool.

15 April 2019 11:01