Duurzame projecten gezocht voor crowdfunding

MATCHED
This challenge has been matched
Duurzame projecten gezocht voor crowdfunding
MATCHED
challenge

Heb je een innovatief, werkbaar idee om de wereld duurzamer en socialer te maken, maar niet genoeg geld voor een goede start? Dan is dit je kans! Voordewereldvanmorgen.nl en Oneplanetcrowd gaan samen vier tot zes projecten begeleiden bij crowdfunding.

Wat is crowdfunding?
Betrokken mensen leggen geld in voor een project waar ze achter staan. Ze krijgen daar in veel gevallen een tegenprestatie voor. Zo zou je crowdfunding kunnen definiëren. Muziekliefhebbers leggen bijvoorbeeld geld in waarmee een band een cd kan opnemen; ze ontvangen de cd. Buurtbewoners en omwonenden financieren samen een ontbrekend stuk fietspad, waar iedereen plezier van heeft.

Crowdfunding op VDWVM
Er zijn veel duurzame, sociale projecten die met crowdfunding en een betrokken achterban een vliegende start kunnen maken. Crowdfunding VDWVM is een samenwerking tussen het online platform VDWVM en het crowdfundingplatform Oneplanetcrowd. Iedereen met een mooi initiatief dat voldoet aan de criteria van VDWVM en Oneplanetcrowd kan zich tot 28 januari aanmelden. Daarvan mogen 40 projecten een financieringsvraag insturen. Vervolgens gaan er 20 door naar de trainingsdag op 24 februari. Uiteindelijk mogen 4 tot 6 projecten echt campagne gaan voeren van maart tot mei, onder begeleiding van Oneplanetcrowd. VDWVM helpt de projecten om een zo groot mogelijk publiek te bereiken, door alle kanalen van de ASN Bank in te zetten.

Soorten crowdfunding en thema’s
Crowfunding VDWVM maakt drie vormen van crowdfunding mogelijk: donaties, voorverkoop en leningen. Elk project kan maximaal 50.000 euro ophalen. De projecten moeten passen in een van vijf duurzame thema’s:

  -  Duurzame energie, natuur en milieu
  -  Eerlijke handel, mode en voeding
  -  Kinderrechten en onderwijs
  -  Veiligheid en sociale cohesie
  -  Zorg en Welzijn

Aanmelden
Heb je een project dat via crowdfunding verder kan komen? Meld je dan aan op: http://www.voordewereldvanmorgen.nl. VDWVM beoordeelt ingediende projecten op de duurzaamheidscriteria. Het crowdfundingplatform Oneplanetcrowd beoordeelt de businesscases, begeleidt de campagnes en biedt de techniek. Als jouw project wordt uitgekozen, helpt Voordewereldvanmorgen.nl je bij jouw campagne om geld te werven bij het publiek.
 

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/a1ed7482a278002d22df66463b09410b_large.png
Read more
There are no matches yet. Match to this challenge
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this challenge?

Willard Bouwmeester
Willard Bouwmeester

Hi Joske! We doen dit nu geregeld, maar niet met 6 projecten, maar steeds doorlopend met 1. Start-up Seepje heeft net een zeer succesvolle crowdfunding achter de rug. Ze wisten in 3 dagen maar liefst 300.000 euro op te halen! Ook in 2018 blijven we dit doen. Denk je dat het iets voor jou is? Doe snel de check! https://www.voordewereldvanmorgen.nl/crowdfunding-aanmelden

23 November 2017 10:37
Josje Leijdekkers
Josje Leijdekkers

Hi Rosalie! Wordt dit in 2018 wederom gelanceerd?

03 November 2017 19:48