Ecodorp Boekel zoekt circulaire aannemer

Summary
Aannemer gezocht die wil werken met circulaire bouwmaterialen aan de bouw van 30 klimaatadaptieve woningen met het streven naar CO2-negatief bouwen in Ecodorp Boekel (Brabant).
MATCHED
This challenge has been matched
Ecodorp Boekel zoekt circulaire aannemer
MATCHED
challenge

Ecodorp Boekel wordt een proeftuin voor veel bedrijven die duurzame producten willen ontwikkelen. Waar veel bedrijvigheid anders vast zou lopen bij gebrek aan proeflocatie, kunnen ze nu door. Het is een schakel tussen de vele ideeën en nieuwe technische mogelijkheden en de markt. We zoeken een aannemer die met ons die transitie wil helpen versnellen.

Certificering van een bouwmateriaal kost € 80.000-90.000 en dat is veel als je nog niet weet of de materialen in je product de juiste ingrediënten zijn of in de juiste verhouding. Innovatieve bedrijven (zoals die van Biobased Delta) vinden Ecodorp Boekel een prettige proeftuin om experimentele producten uit te proberen, want:

  • op ons terrein mogen we van het Ministerie van IenM innovatieve materialen gebruiken mits ze niet seriematig gemaakt zijn;
  • wij vinden de transitie naar een duurzame samenleving zo belangrijk dat het risico dat innovatieve bouwmaterialen krom trekken of scheuren niet in verhouding staat tot het risico dat we lopen als we gebruik blijven maken van eindige bouwmaterialen die bovendien tijdens de levenscyclus een heleboel CO2 produceren;
  • we zijn een zelfbouwproject, dus de kosten van het vervangen van bouwmaterialen zijn te overzien.

We staan nu ook als Pilotlocatie bekend bij de InnovatieAtlas. Hopelijk kunnen nieuwe partners ons daardoor vinden.
Een mooi voorbeeld is het Expohuis waar allerlei innovatieve bouwmaterialen in uitgetest gaan worden.

De uitdaging

We zoeken een aannemer die samen met ons de grenzen van circulair bouwen wil oprekken en innovaties wil implementeren in Ecodorp Boekel. Ben jij of ken jij een aannemer met ervaring in circulair bouwen die met nieuwe innovatieve materialen en werkwijzen wil meewerken aan Ecodorp Boekel? Neem dan contact met ons op of laat een reactie achter.

Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this challenge?

Mike Arias
Mike Arias

De PKP Container sorteert en vermaalt afval bij de bron
De PKP Container is niet zomaar een afvalbak en slaat niet alleen afval op. De container sorteert en vermaalt plastic, karton, papier, dranken-, blik- en aluminium verpakkingen tot grondstof. Dit levert winst op voor gemeenten, afvalverwerkers en bedrijven.
Met de PKP Container is het mogelijk afval bij de bron te scheiden en verwerken. De container vermaalt het afval in stukken van 1 mm tot en met 40 mm. Het verpakkingsmateriaal verandert hierdoor in grondstoffen, welke eenvoudig en efficiënt gerecycled kunnen worden. Door afval aan de bron te verminderen, drukt dit de kosten voor alle partijen en krijgt de gemeente door de verkoop van deze grondstoffen een extra inkomstenbron.
Hoe dat precies werkt lees je hier: https://pkpcontainer.eu

12 December 2017 08:19
erik vermue
erik vermue

lijkt me leuk te helpen. ik heb ervaring met leem en samen met de collega Oskam zoek ik projecten om in situ leemstenen te produceren waarmee constructief kan worden gebouwd. Dus geen skelet in hout of staal nodig. Oskam levert machines in Afrika en daar zijn tal van gebouwen gebouwd met ter plekke geproduceerde leemstenen. Een gelijkstroom verwarming er op stucen en je hebt een prachtig geïsoleerde woning...

ideeën te over en kennis genoeg om op basis van projectmanagement jullie te helpen met het realiseren van een of meer gebouwen van leemsteen.

Voor mij hoeft het niet als aannemer, maar gewoon op uurbasis... is wel zo transparant

laat maar weten of het iets is...

met vriendelijke groet

erik vermue

nieuwe muren

www.nieuwemuren.com

06 - 33893720

19 September 2017 15:12