Ecowings tassen: ontwikkel jij met ons een nieuwe circulaire tas?

GOAL & TARGET
Wij zoeken een launching customer om samen professionele laptoptassen te produceren van hergebruikte vrachtwagenbanden. Welke bedrijf wil zich verbinden aan een innovatieve startup in India?
MATCHED
This challenge has been matched
Ecowings tassen: ontwikkel jij met ons een nieuwe circulaire tas?
MATCHED
challenge

Ecowings produceert professionele laptoptassen van gerecyclede autobanden in een sociale organisatie in India. Wil jij samen met ons een duurzame tas op maat ontwikkelen? Er is een mogelijkheid voor co-branding! Wij bieden de expertise en ervaring om prachtige duurzame tassen te maken van sterke materialen en met een uitgekiend ontwerp.

Afval is onze grondstof

Wij blazen nieuw leven in afgedankte autobanden. Hierdoor wordt dit afval weer een hoogwaardige grondstof. Ecowings heeft sinds 2012 al meer dan 10.000 tassen gemaakt en daarmee zo'n 4.000 banden behoed van verbranding. Niet alleen houdt Ecowings rekening met ecologische vraagstukken, maar ook met sociale kwesties. Ontwerp en productie vinden plaats in een atelier, gelegen in een groene omgeving aan de rand van de Indiase stad Indore. Hier biedt Ecowings werkgelegenheid en opleiding aan twintig lokale ambachtslieden. Zij verdienen ruim boven het standaardloon en doen tegelijkertijd praktische en sociale vaardigheden op.

Mee met de markt

De circulaire economie dringt de wereldmarkten binnen. Ecowings heeft de ambitie om binnen vier jaar 20.000 tassen te verkopen om zo veel mogelijk impact te genereren. De geüpcyclede producten zijn zowel online te koop, als in fysieke winkels in Roermond, Amersfoort, Bunnik en Breda. Wij hebben de expertise om op een sociaal -en milieuverantwoorde manier tassen te maken van autobanden. Voor meer informatie verwijzen we je graag naar onze oplossingen op de community: “Professionele laptoptas van hergebruikt rubber” en “Ecowings – Laptoptassen van autobanden”.

Nederlandse partners gezocht!

Naast onze standaard-collectie laptoptassen willen wij nu een nieuwe tas ontwikkelen met een Nederlandse partner. Ieder bedrijf, van modemerk tot fietsfabrikant, kan zich inzetten voor duurzaamheid. Zo kunnen we samen een grotere afzetmarkt creëren, en daarmee ook zorgen voor meer impact! Heb jij verstand van marketing en wil je je graag profileren met een duurzame tas? Wij horen graag van je! Laat een berichtje achter, match een oplossing, of contact ons direct: angela@ecowings.nl, +31 651077126.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this challenge?