Help Emma Safety Footwear en FBBasic hun circulaire veiligheidsschoenen te ontmantelen

Summary
Wanneer we een ontmantelings methode voor de schoen kunnen ontwikkelen, is dit het sluitstuk van een volledig circulair concept.
MATCHED
This challenge has been matched
Help Emma Safety Footwear en FBBasic hun circulaire veiligheidsschoenen te ontmantelen
MATCHED
challenge

Emma Safety Footwear en FBBasic ontwikkelden samen de eerste circulaire veiligheidsschoen ter wereld. De schoen is reeds op de markt en er is door COFA een dienst ontwikkeld die de retourlogistiek faciliteert. De volgende stap in de ontwikkeling van dit proces is de ontmanteling van de schoenen. We zoeken hierin graag de samenwerking op.

Wanneer we een ontmantelingsmethode voor de circulaire schoen kunnen ontwikkelen, is dit het sluitstuk van een volledig circulair concept! De componenten van de schoenen kunnen worden teruggebracht tot grondstoffen en opnieuw worden ingezet in de productie door Emma Safety Footwear als reused content, of in andere supply cycles. 

De schoen is bewust samengesteld uit een minimale hoeveelheid componenten, die op hun beurt weer zoveel mogelijk zijn opgebouwd uit mono-materialen. Dit zorgt ervoor dat de grondstoffen in de schoen simpeler in ontmantelingsprocessen zijn op te nemen.

Samenwerking

Een volledig circulair concept als hierboven beschreven kan een belangrijke rol spelen in kennisverspreiding in de circulaire economie. Emma Safety Footwear en FBBasic hebben zich in het verleden via Nederland circulair! altijd ingezet voor brede samenwerking en kennisdeling in de Nederlandse circulaire economie. Bovendien is dit sluitstuk op het circulair concept belangrijk om te laten zien dat een volledig circulair concept mogelijk is. We laten dan zien: het kan (nu al)!

We zijn al in gesprek met Coolen Engineering uit Heythuizen. Dit bedrijf lost technische uitdagingen op, op het gebied van Engineering en Manufacturing. Samen met Coolen willen we een semi-geautomatiseerde ontmantelingsoplossing ontwikkelen. Andere ideeën en samenwerkingen zijn van harte welkom. Laat hieronder een reactie achter of koppel een oplossing met de blauwe knop rechts boven deze uitdaging.

Related SDGs what are SDGs
Read more