Forbo Flooring zoekt partners voor de productie van circulair linoleum

Summary
Forbo Flooring wil circulair linoleum maken. Daarom zoeken ze apparatuur en partners die dit materiaal kunnen toepassen.
MATCHED
This challenge has been matched
Forbo Flooring zoekt partners voor de productie van circulair linoleum
MATCHED
challenge

Bij Forbo Flooring kiezen we voor een duurzaam productieproces. Dat kan altijd beter. Daarom willen we circulair linoleum gaan produceren. We zijn opzoek naar partners om dit samen te realiseren.

Over Forbo Flooring

Als linoleum producent werken we zo duurzaam mogelijk. Zo maken wij onze vloeren in schone, efficiënte fabrieken die draaien op 100% groene elektriciteit . Duurzaamheid zit in ons DNA. We maken producten die lang meekunnen en werken aan het verduurzamen van ons productieproces. Ons linoleum is al CO2-neutraal en biobased. Nu willen we ons product ook circulair maken

Achtergrond

De eerste stappen naar circulair linoleum zijn gezet. We hebben testen met gerecycled materiaal uitgevoerd, met veelbelovende resultaten. Nu zijn we opzoek naar samenwerkingen om dit proces te verbeteren. We hebben apparatuur nodig voor het verwerken van gerecycled materiaal. Ook zoeken we partners om materiaal mee te testen en partners die toepassingen hebben voor ons gerecyclede bio-based linoleum.

Details

Voor verdere uitrol zijn we op zoek naar:

  • Een partner die kleine- en/of grootschalige apparatuur heeft staan om post-consumer gerecycled materiaal te kunnen verwerken, en daarnaast samen ons biobased gerecycled materiaal wil testen.
  • Een partner die een nieuwe toepassing heeft voor dit gerecyclede bio-based linoleum. Denk aan 2d- of 3d-vormen, zoals plaatmateriaal, schoolmeubilair, bloempotten, enzovoorts.

Kun jij ons verder helpen? Neem dan contact op met bregje.smulders@forbo.com

Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this challenge?

Irene Samwel
Irene Samwel

Hi Bregje,

Het Versnellingshuis organiseert samen met oa OostNL en InnovationQuarter een bijeenkomst op 13 februari bij Polymer Science Park voor partijen die actief zijn in de circulaire kunststof keten. Ik zal je een uitnodiging sturen.

En check ook de site kunststofhergebruiken.nl waar kennis en netwerk van pilots staat die aan de slag zijn geweest met gebruik van recyclaat in producten.

Groetjes Irene
Versnellingshuis
MVO Nederland

30 January 2020 14:35