Fresh-r zoekt circulaire installatiepartner

Summary
Gezonde lucht als dienst, Fresh-r wil dit realiseren met hun modulaire ventilatoren. Het bedrijf zoekt alleen nog een installateur om mee samen te werken.
MATCHED
This challenge has been matched
Fresh-r zoekt circulaire installatiepartner
MATCHED
challenge

Fresh-r maakt modulaire ventilatoren met warmteterugwinning. Wij hebben de ambitie deze als dienst aan te bieden. We zoeken daarom een installateur om dit mee te realiseren.

Fresh-r is een ambitieus bedrijf dat voor een gezonde binnenlucht zorgt in goed geïsoleerde woningen, door te ventileren zonder dat er energie verspild wordt.

Product

Het product – de Fresh-r – bestaat uit een doosconstructie met daarin twee ventilatoren die in tegenovergestelde richting blazen. Tussen die twee ventilatoren zit een warmtewisselaar. Het apparaat wordt in een buitenmuur geplaatst en past achter het behang. Zoals je van een apparaat van deze tijd mag verwachten, is de Fresh-r connected. Oftewel: via de PC, tablet en telefoon zie je wat het apparaat doet en dat het huis fris en gezond is.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/76e41cee3f2e27e677b920b8d79c881b_large.jpg

Modulair

De Fresh-r is modulair ontworpen. Dit betekent dat onderdelen los van elkaar en makkelijk te vervangen zijn en hergebruikt kunnen worden. Geheel volgens de principes van de circulaire economie.

Dienst

Een ander principe van de circulaire economie is dat het niet om bezitten draait, maar om gebruik. Zo biedt Philips licht, in plaats van lampen, en willen wij gezonde lucht bieden, in plaats van balansventilatie met een warmtewisselaar. Gezonde lucht als een dienst.

Besparing

Tegenwoordig betalen de meeste mensen meer dan €50 per maand voor een comfortabel huis, lees: verwarming. Met goede isolatie en een Fresh-r besparen klanten meer dan dat het kost. Net zo warm, maar gezonder voor de bewoner. Ook gezonder voor de woning trouwens. De Fresh-r gaat schimmels tegen die kunnen ontstaan door slechte isolatie.

Installatie? Help!

De installatie en het onderhoud van een Fresh-r is simpeler dan het onderhoud van meeste andere huishoudelijk installaties. Bovendien is het, dankzij de wifi-connectie, snel duidelijk welk onderhoud noodzakelijk is. Het moet alleen wel gedaan worden!

Om deze manier van werken te realiseren, zijn we op zoek naar een installateur die net als ons gelooft in de circulaire economie. Samen kunnen we een businessmodel ontwikkelen waar we duurzaam mee verder kunnen. Laat een reactie achter onder dit item mocht je interesse hebben of neem contact op.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this challenge?

Bas Luiting
Bas Luiting

Ik denk dat je eens contact op moet nemen met de Kuijpers Installatiegroep, http://www.kuijpers.nl ... Martijnvan Helmond [MHelmond@kuijpers.com] was eens gast tijdens mijn inspiratiemiddag CE en wil volgens mij 'aan de slag'

10 August 2017 14:11