Geef ons jouw gebruikte laptops en help duizend kinderen

Summary
Duizend kinderen een laptop geven.
MATCHED
This challenge has been matched
Geef ons jouw gebruikte laptops en help duizend kinderen
MATCHED
challenge

Ondernemerschap en dromen horen bij elkaar. Ook wij hebben een droom, over een wereld waarin mensen zich optimaal kunnen ontplooien. En waarin middelen, zoals grondstoffen, onderdeel zijn van de cycle of life. SNEW is een bedrijf dat computers en mobieltjes een tweede leven geeft. Daarvoor zetten we mensen in met een afstand tot de arbeidsmarkt.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/b3aa4d159ac3862facd5717c6e8c22e5_large.png

Door corona staat onze droom onder druk. Hoe ingrijpend deze crisis is zie je goed in achterstandswijken. Scholen zijn in no time overgeschakeld op online onderwijs thuis, maar duizenden kinderen kunnen niet meedoen omdat ze geen computer hebben. Dat was altijd al zo, maar wordt juist nu pijnlijk duidelijk.

Daar gaan we wat aan doen: nu duizend kinderen een laptop geven. 

Maar dat is pas het begin. We willen dat alle kinderen een laptop hebben voor onderwijs, en niet alleen degenen die het kunnen betalen. Daarom geven wij een tweede leven aan afgeschreven laptops die nu nog naar opkopers gaan, of zelfs vernietigd worden (‘gerecycled’). Belangeloos, zonder er een cent aan te verdienen. 

Heb je laptops beschikbaar? Meld ze dan aan via de website. Wij halen ze op, wissen op gecertificeerde wijze alle data en maken ze vervolgens ‘as new’. In samenwerking met de LINDA.foundation en Allemaal Digitaal garanderen wij dat de computers op de goede plek komen. 

Laat je ondernemershart spreken, doneer laptops en help een heleboel kinderen. 
 

SNEW (spreek uit: as-new) is een onderneming met een warm maatschappelijk hart. Als voorloper van de circulaire economie geven zij IT en telecom een tweede leven.  Winst voor de planeet is daarbij leidend, minder gebruik van hulpbronnen en energie zijn het gevolg. De helft van het personeelsbestand van het in Boxtel gevestigde bedrijf bestaat uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. 

Doe mee!
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this challenge
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this challenge?