Haval zoekt duurzame grondstof voor roerstaafjes

Summary
Wij willen het assortiment verduurzamen door alternatieven voor kunststof te gebruiken
MATCHED
This challenge has been matched
Haval zoekt duurzame grondstof voor roerstaafjes
MATCHED
challenge

Producenten van plastic-alternatieven opgelet! In het kader van de verduurzaming van ons assortiment zijn we op zoek naar alternatieve materialen voor onze roerstaafjes. Zo willen we graag vooruit lopen op het verbod dat er medio 2021 aankomt en andere producenten alvast het goede voorbeeld laten zien. Help jij ons verder?

Duurzaamheid bij Haval

Haval is een producent van disposables en verpakkingen uit Gemert, Noord-Brabant. Eerder hebben we meegedaan aan de Rabobank CE challenge waar we ons hebben gericht op het verduurzamen van onze huidige producten met circulariteit als ultieme wens. …Duurzaamheid staat al lang centraal bij ons. Zo werken we met 100% groene stroom en rijden onze transporteurs CO2 neutraal. Momenteel experimenteren we al met biologische materialen als grondstof van bijvoorbeeld biotulp. Op dit gebied zijn nog stappen te zetten. We willen ons richten op het verduurzamen van onze roerstaafjes.

Het roer om voor de roerstaafjes

Momenteel zijn onze roerstaafjes van kunststof. Als alternatief materiaal hiervoor denken we zelf in eerste instantie aan gerecycled papier of hout, maar we staan ook open voor andere suggesties. Daarom zijn we op zoek naar producenten hiervan. Het gaat om sticks met een lengte van ca 100-110mm. Het gaat hierbij om behoorlijk grote aantallen. Hoeveel precies kunnen we bij een goede match later aangeven. 

Produceer jij kunststof-alternatieven?

Ben jij een producent van eenmalige of meermalige roerstaafjes van een duurzaam materiaal? Dan komen we graag met je in contact! Upload jouw product als oplossing of match jouw bestaande aan dit item. We zien de reacties graag tegemoet om zo ons bedrijf verder te vergroenen. Vragen? Laat het ons weten via een opmerking.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/e7aaf3471da2c1528d2d3a27a5c31b56_medium.jpg
Related SDGs what are SDGs
Read more