Het Groene Kabinet zoekt ‘Product as a service’ (PAAS)-expert

Summary
Voor mijn businesscase: een prachtige modulaire, biobased & circulaire vloertegel, heb ik een expert nodig. Een financieel adviseur die gespecialiseerd is in PAAS-constructies.
MATCHED
This challenge has been matched
Het Groene Kabinet zoekt ‘Product as a service’ (PAAS)-expert
MATCHED
challenge

In een PAAS-constructie wordt een product verhuurd aan de gebruiker en blijft de producent eigenaar. Wanneer de gebruiker de huur opzegt, koopt de producent het product terug, knapt het op en verhuurt het aan de volgende gebruiker. Op deze manier blijft het product zo lang mogelijk in de keten en wordt de vraag om nieuwe producten gereduceerd.

Steeds meer bedrijven willen maatschappelijk verantwoord ondernemen en een concrete bijdrage leveren aan het verduurzamen van onze leef- en werkomgeving. Daarom maakt Het Groene Kabinet inrichtingen met oog op zoveel mogelijk circulaire materialen en op hergebruik van bestaande materialen.

Circulaire materialen

Circulaire materialen zijn materialen die oneindig hergebruikt kunnen worden. Aan het eind van de gebruiksduur moeten zij op milieuvriendelijke manier gerecycled kunnen worden zonder daarbij afval te worden. Door je werkomgeving in te richten met meubelen van circulaire materialen, verklein je jouw ‘footprint’ of ecologische voetafdruk: de ruimte op aarde die je inneemt door jouw leefstijl.

No waste

De No Waste Simplex-vloertegel is een hoogwaardige modulaire, biobased en circulaire vloertegel met prachtige geometrische vormen, gemaakt van gebruikt hout. De ondervloer is gemaakt van organisch restmateriaal en de afwerking op plantaardige basis. Hiermee is het een volledig biologisch afbreekbaar product. Het materiaal kan, aan het einde van de levenscyclus van de tegel, in de natuurlijke kringloop blijven als grondstof voor organisch bouwmateriaal, of dienen als voedingsbodem voor moeder aarde. Maar voordat dat moment is aangebroken kan deze tegel tientallen -wellicht honderden- jaren schitteren als vloertegel! Dat kan vanwege het modulaire karakter, zelfs bij een veeltal gebruikers.

Ben jij de financieel adviseur die ik zoek?

Om een PAAS-constructie op te zetten zoek ik iemand die goed is in het maken van rekenmodellen en het opstellen van contracten.
Mijn streven is om deze persoon partner in de startup te maken, en samen dit product naar een hoger niveau te tillen en op de markt te brengen. Samenwerken op projectbasis is ook een mogelijkheid.

Spreekt een van deze opties jou aan? Stuur een email naar: Malou@GroeneKabinet.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Check de site voor meer afbeeldingen.

Read more

Do you want to comment on this challenge?

Paul Dekker
Paul Dekker

Hallo Malou, in een PAAS constructie koopt de producent (of een andere partij, maar in elk geval niet de consument) een product niet terug, want blijft eigenaar tijdens het gebruik. Zou je eens willen kijken op homiepayperuse.com en mij laten weten of er mogelijkheden zijn om samen te werken? Met groet, Paul

04 December 2018 10:17