Initiatieven en programma’s energietransitie in Overijssel gezocht

Summary
De Groene Menukaart Energietransitie wordt een totaaloverzicht van het ondersteuningsaanbod voor gemeenten. Help mee de menukaart compleet te maken, dien jouw project, product of dienst in.
MATCHED
This challenge has been matched
Initiatieven en programma’s energietransitie in Overijssel gezocht
MATCHED
challenge

Voor het programma Nieuwe Energie Overijssel ontwikkelt Natuur en Milieu samen met alliantiepartners de Menukaart Energietransitie. Dit wordt een totaaloverzicht van het ondersteuningsaanbod voor gemeenten van partners van Nieuwe Energie Overijssel. Help mee de Menukaart Energietransitie compleet te maken en lever jouw Nieuwe Energie product of dienst aan.

Energietransitie: dé uitdaging voor gemeentebesturen

In 2018 is bij gemeenten een nieuw gemeentebestuur aangetreden. De energietransitie wordt voor hen dé grote uitdaging! Om hierin grote stappen te kunnen zetten, moeten gemeenten gebruik kunnen maken van alle beschikbare kennis, actuele informatie, goede voorbeelden, innovatieve oplossingen en netwerken. Er zijn diverse partijen die hierin veel voor gemeenten kunnen betekenen, zoals provincie Overijssel, Enexis, Natuur en Milieu Overijssel, VNO-NCW midden/MKB-midden, BEON, Oversticht en Stimuland. Partners die onderdeel uitmaken van de alliantie Nieuwe Energie Overijssel.

Menukaart Energietransitie verbindt losse initiatieven

Op dit moment zien we nog veel losse initiatieven en weinig afstemming tussen de verschillende faciliterende partijen in hun ondersteuning richting gemeentebesturen én ambtenaren. Het is effectiever en efficiënter om kennis en expertise van faciliterende partijen te bundelen en bestuurders en ambtenaren een helder overzicht te bieden van het brede, beschikbare ondersteuningsaanbod. Natuur en Milieu Overijssel heeft samen met het Oversticht en Stimuland namens het programma Nieuwe Energie Overijssel het initiatief genomen tot een menukaart gemeenten. De menukaart is een totaaloverzicht van het ondersteuningsaanbod dat de partners van de alliantie Nieuwe Energie Overijssel gemeenten kunnen bieden bij de energietransitie.

Thema’s van de Menukaart Energietransitie Overijssel

De menukaart biedt overzicht op de volgende thema’s: gebouwde omgeving, bedrijven(terreinen), energieopwekking, lokale initiatieven, infrastructuur en warmte, educatie en mobiliteit.

Bekijk hier de initiatieven die we al in kaart gebracht hebben:

Overzicht Menukaart Energietransitie gemeenten

Help de Menukaart compleet te maken

Om het totaaloverzicht voor gemeenten compleet te maken hebben we jouw hulp nodig. Welk product of dienst moet op de kaart? Plaats het als oplossing op deze community of neem contact met ons op.

Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this challenge?