Inschrijving van start CIRCO Circular Design Challenge

MATCHED
This challenge has been matched
Inschrijving van start CIRCO Circular Design Challenge
MATCHED
challenge

Ontwerpstudenten worden uitgedaagd om de toekomst te laten zien van producten in een circulaire economie.

Tijdens de Circular Design Challenge gaan ontwerpstudenten van verschillende opleidingen aan de slag met het ontwerpen van consumentenproducten die geschikt zijn voor een circulaire economie. In het ontwerp gaan daarbij product, service en businessmodel hand in hand. Doel is om studenten enthousiast te maken voor circular design en tegelijkertijd inspirerende voorbeelden te creëren voor de groeiende community van bedrijven en ontwerpers die aan de slag willen met circulair ondernemen en ontwerpen. De inzichten en resultaten worden gepresenteerd tijdens de Dutch Design Week 2016 en gedeeld via Nederland Circulair! en de blog www.circulardesignchallenge.nl. 

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/fca176d51fddc7c61429ec25c732704d_large.jpg
Deadline inschrijving 10 juli 2016

Op 10 juli is de deadline voor de inschrijving, op 10 juni vindt de kick-off plaats. Daarna zullen de geselecteerde studenten van 10 juni tot 10 oktober individueel aan de slag gaan om hun gekozen consumentenproduct te herontwerpen. Uiteindelijk zal het beste concept gekozen worden en op donderdag 27 oktober tijdens het CLICKNL DRIVE festival worden gepresenteerd.

Gastcolleges

Vooraf worden ter voorbereiding van de Circular Design Challenge verschillende gastcolleges gegeven om de studenten een kennisimpuls te geven over circulair ontwerpen en ondernemen. Geïnteresseerde ontwerpopleidingen kunnen contact opnemen om de mogelijkheden voor het verzorgen van een gastcollege te bespreken.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/7e6601f1290f27c0c6edb6c6b2373502_large.jpg

Jury

Gekozen op grond van hun ervaring en kennis over circulair ontwerpen, zal een jury de studenten selecteren die deelnemen aan de Circular Design Challenge. De jury zal de beste 10 concepten nomineren, waarvan de uiteindelijke resultaten gepitcht zullen worden tijdens CLICKNL DRIVE op de Dutch Design Week 2016. Gebaseerd op deze presentaties kiest de jury het beste circulaire ontwerp. Elk jurylid zal op basis van hun eigen expertise extra aandacht geven aan een bepaald aspect tijdens de jurering. De jury bestaat uit Gerrit Bruggeman (Business Design), Marcel den Hollander (Product Design) en Marcel Zwiers (Service Design).

Vorige editie

Vorige jaar hebben de ontwerpstudenten van de TU Delft concepten ontworpen voor circulaire consumentenproducten voor de eerste editie, de Circular Design Cases. De prototypes geven een goed beeld hoe de ontworpen producten eruit kunnen zien. “Wat me in het oog sprong was dat de studenten met ideeën kwamen waarin we tijdens ons onderzoek van ‘Products that Last’ helemaal nooit aan gedacht hadden” aldus Marcel den Hollander, onderzoeker TU Delft en derde jurylid Circular Design Challenge. Het ontwerp van de circulaire hockeystick door Kinge Gardien was door het publiek uitgeroepen tot het beste concept. Meer informatie over de voorbeelden van vorig jaar kun je vinden op www.circulardesigncases.nl.

Versnelling circulaire economie

De Circular Design Challenge maakt deel uit van de activiteiten van CIRCO creating business through circular design. Hierin werken bedrijven en ontwerpers samen om circulaire business te creëren, met design als motor. CIRCO is onderdeel van Nederland Circulair!.

Contact

Kijk voor meer informatie en voor de inschrijving op www.circulardesignchallenge.nl, of neem contact op met Ivo Salters, ivo@circulardesignchallenge.nl, (06) 48 60 26 88.

Fotografie: Headmade (boven), Chantal Bekker (onder)

Read more
There are no matches yet. Match to this challenge
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this challenge?