Interior for Tomorrow zoekt 'materiaalmakelaar' omgeving Breda

Summary
Bij interieurprojecten binnen een circulaire economie is de toepassing van mooie RESTmaterialen essentieel. Waar bevinden zich restmaterialen die voor interieurtoepassingen geschikt kunnen zijn?
MATCHED
This challenge has been matched
Interior for Tomorrow zoekt 'materiaalmakelaar' omgeving Breda
MATCHED
challenge

De markt voor gebruikte (rest)materialen en producten is volop in ontwikkeling. Slopers veranderen hun werkwijze waardoor veel meer bouwelementen (kozijnen, vloeren) herbruikbaar zijn en weer op de markt komen. Particulieren zetten vaker hun oude eethoek of keuken op Marktplaats. We zoeken een circulaire materialenpartner voor onze nieuwe interieurprojecten.

Over Interior for Tomorrow

Wij zijn Interior for Tomorrow, een advies- en ontwerpstudio gevestigd in Breda. Onze passie is design, ruimte- en interieurvormgeving. Daarnaast – gevoed door onze technische achtergrond – hebben wij een gezamenlijke droom: interieurprojecten vormgeven en realiseren op een circulaire wijze. Klimaatverandering is heel duidelijk zichtbaar, door extreme natheid, extreme droogte, meer orkanen, en smeltende ijskappen. Wij willen in onze interieurontwerpen laten zien dat aandacht voor milieu en design heel goed samengaan.

Reststromen uit de regio verwaarden

In een circulaire economie gebruiken we materialen zo vaak en zo lang mogelijk, maar toch is het niet altijd makkelijk om vraag en aanbod op het juiste moment bij elkaar te krijgen. Geïnspireerd door o.a. Rotor DB Brussels en Buurman Rotterdam zijn wij nu op zoek naar een nieuwe circulaire materialenpartner voor de regio Breda. Winkels met vintage meubelen en groothandels voor antieke bouwmaterialen zijn er wel, maar waar vind je materialen voor afwerking van een interieur of tweedehands inbouwmeubelen? Er is wel het nodige te vinden maar het zoeken van de juiste spullen, het regelen en onderhandelen over de aanschaf kost tijd. Ook is er vaak transport en tijdelijke opslag nodig.

Voor het selecteren van geschikte materialen is het wenselijk om te inventariseren welke materialen-reststromen er binnen de regio (Breda) voor handen zijn. Welke restmaterialen zouden nog wel voor interieurtoepassingen geschikt kunnen zijn? Het zou bijvoorbeeld mooi zijn als deze restmaterialen bij een regionaal materialendepot bekeken en ingekocht kunnen worden.

Op zoek naar een materialenmakelaar!

Ben jij onze materialenmakelaar? Ken of ben jij iemand die ons kan helpen met de inventarisatie van materialen uit reststromen voor ons bedrijf, of heb je hier een goed idee voor? Ben je ook op zoek naar een oplossing voor dit probleem? Laat hieronder een reactie/oplossing achter, of neem direct contact met ons op!

Interior for Tomorrow is, via Ondersteuning op Maat, op zoek naar een nieuwe circulaire materialenpartner voor de regio Breda. Lees in dit verslag meer over de resultaten.

Ondersteuning op Maat voor Interior for Tomorrow
Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this challenge?

Monique Dickhaut
Monique Dickhaut

Hoi Evelien, weliswaar ben ik niet werkzaam in de omgeving van Breda, toch kan ik eea verzorgen op jullie gebied. Van restmaterialen (gordijn)stof en behang maak ik nieuwe woondecoraties. Tevens denk ik ook aan mijn genomineerde product voor de circulair design award....nl. patchworkbehang ontstaan uit de mooiste restmaterialen wandbekleding.
Voor inspiratie kijk ook eens bij portfolio op de website www.nowastedecoration.nl. Het is geen probleem om richting Breda te komen. Tevens is het ook mogelijk om via foto's die u kan sturen van de in te richten ruimte een doe-het-zelf pakket te maken. Zo kan u zelf op locatie aan de slag. Liever uit besteden? ......geen probleem ik doe het met veel passie.
Creatieve en hartelijke groet, Monique

18 July 2018 20:37
Kim TJOA (+31 6 22 789 675)
Kim TJOA (+31 6 22 789 675)

Goed initiatief! Een onderdeel van de oplossing zou een digitale kunnen zijn. Een persoon die zelf materiaalstromen in kaart gaat brengen en matches maakt, kan immers maar zoveel doen. De kracht van opschaling zit in dit geval in de crowd.
Geef bedrijven en organisaties die geïnteresseerd zijn om hun steentje aan dit initiatief bij te dragen, ook toegang tot een digitaal platform/marktplaats waarop zij hun (specifieke) materialen en reststromen kenbaar kunnen maken en waarop deze kunnen worden verhandeld. Het sluiten van kringlopen geschiedt door vraag een aanbod met elkaar te matchen.

FLOOW2, de deelmarktplaats voor bedrijven en organisaties, heeft hiervoor een speciale module ontwikkeld.

Lees: https://www.floow2.com/nieuws-detail/~/items/press-release-floow2-enables-businesses-to-share-waste-materials.html

kim.tjoa@floow2.com

12 July 2018 16:51
Charlotte Ernst
Charlotte Ernst

Om de hoek bij jullie: Gebruikte Bouwmaterialen- Bartel v Dinter. Tussenpersoon en div lijsten v sloopprojecten even contact opnemen met info@hofvancartesius.nl

07 July 2018 14:35
Pieter van den Herik
Pieter van den Herik

New Horizon

25 June 2018 13:26
Fioen van Balgooi
Fioen van Balgooi

Misschien kan Milgro iets voor jullie betekenen met het inzichtelijk maken van materialenstromen. https://www.milgro.nl/nl-nl/

20 June 2018 15:52