Kunstenaar zoekt samenwerking bedrijven om duurzame verflijn te produceren

MATCHED
This challenge has been matched
Kunstenaar zoekt samenwerking bedrijven om duurzame verflijn te produceren
MATCHED
challenge

Kunstenaar/onderzoeker zoekt bedrijven die willen meedenken/meeontwikkelen aan verven voor de kunstenaar die in productie en product volledig Cradle-2-Cradle zijn. Een lijn van duurzame producten waarmee de kunstwereld een omslag kan gaan maken. Momenteel zijn alleen natuurlijke pigmenten te verkrijgen, een kant en klaar product zou grotere impact hebben...

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/366b651786bbb2e8d880caab8039837d_large.jpeg

C2C met eigen verf

Mijn visie is om datgene waar ik persoonlijk als kunstenaar mee bezig ben, namelijk C2C werken door mijn eigen grondstoffen voor mijn eigen verf in mijn omgeving te verzamelen en ervoor zorgen dat mijn volledige kunstwerk in principe biodegradable is, om te zetten naar een breder draagvlak. Ik doe dit door kunstprojecten en mijn eigen werk te combineren met educatieve projecten en tentoonstellingen op openbare plaatsen (ik ben altijd op zoek naar goede locaties om werk te tonen, dus tips zijn altijd welkom). Voor mij is het werkproces van pigmenten zoeken in de natuur en omzetten in verf, onderdeel van mijn kunst, maar ik weet dat veel kunstenaars liever met kant en klare verf werken.

Geen kant en klare verfproducten

Momenteel zijn er geen kant en klare duurzame verfproducten voor kunstenaars op de markt, wel kant en klare pigmenten, maar dan nog moet de kunstenaar zelf verf maken, waardoor velen afhaken. 

Op zoek naar samenwerking

Ik zie dat er steeds meer industriële verven op de markt komen die ecologisch, C2C geproduceerd zijn, dus ik denk dat het ook voor kunstenaarsbenodigdheden mogelijk moet zijn, maar mis hiervoor de specifieke kennis. Dus naar die samenwerking ben ik op zoek, en ook naar bedrijven die in de verpakkingsindustrie werken, want uiteraard zou een eventueel product in een duurzame verpakking moeten worden aangeboden.

De uitdaging

Het zou dus een lijn verven voor kunstenaars moeten zijn, eventueel meerdere bijvoorbeeld een lijn acrylverf, een lijn olieverf... Idealiter zou het een kant en klaar product zijn zoals nu ook verkocht wordt in de speciaalzaken. In potjes of tubes die ook C2C geproduceerd zijn.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/30e830b295d91f248628085cd53d0a83_large.jpeg
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this challenge
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this challenge?

Maaike Snel
Maaike Snel

Beste Dorieke, ik heb vorig jaar in het natural captains traject gewerkt met Bram Fiete van van Wijhe verf. Hij wil wel met je sparren over je vraag.
Met groet!
Maaike Snel

22 May 2017 15:28
Fioen van Balgooi
Fioen van Balgooi

Via een facebook oproepje kwamen de volgende suggesties binnen:
1. Misschien kan DDiD verder helpen met het koppelen van opdrachtgever en kunstenaar https://www.ddid.nl/
2. https://www.pfeifferartsupply.com/
3. contact opnemen met Jeroen Snijdewint, (je schijnt inmiddels met hem in contact te zijn)

21 April 2017 16:23