LAB Associates zoekt bestemming voor reststroom blauwe zakken

Summary
Wij zoeken een nieuwe bestemming voor onze reststroom schone, blauwe zakken van LDPE-plastic.
MATCHED
This challenge has been matched
LAB Associates zoekt bestemming voor reststroom blauwe zakken
MATCHED
challenge

Bij LAB Associates BV houden we ons bezig met plantweefselkweek- ("PTC") en zaadlaboratoria. In ons laboratorium hebben we een specifieke afvalstroom waar we van overtuigd zijn dat het een waardevolle herbestemming kan krijgen: schone, blauwe afvalzakken van LDPE-plastic. Ben jij de (recycling)partner die ons hierbij kan helpen?

Groei

Wij zijn een internationale leverancier en producent voor plantweefselkweek- ("PTC") en zaadlaboratoria sinds 1987. Sinds 2016 hebben de nieuwe eigenaren een ambitieus plan opgesteld om snel te groeien door verdere internationalisering en innovatie in (bedrijfsmatige) processen en producten. Interne innovaties betreffen de digitalisering en automatisering van bedrijfsprocessen zoals (financiële) administratie, logistiek, voorraad, inkoop en verkoop.

In onze productieafdeling werken we ook aan verdere automatisering en stroomlijnen we onze processen samen met externe partners. Daar komt dan ook deze huidige vraagstelling vandaan.

De uitdaging

Op onze productieafdeling vindt naast een nauwkeurige kwaliteitscontrole ook de ompakking van onder andere de cultuurbakjes plaats. Dit resulteert in de een reststroom van blauwe plastic zakken. De controle en het ompakken betreft een dagelijks proces binnen Lab Associates B.V. Het gaat om schone plastic zakken welke uit de omdozen komen, zie de foto voor een indruk. De omvang schatten wij op dit moment in op circa 30 kg per week. Een volle zak circa 8,5 à 11 kg. Voor de goede orde: het zijn allemaal blauwe zakken. Het soort plastic is LDPE.

Kun jij iets met deze afvalstroom? Laat het dan aan ons weten door te mailen of te reageren.

Over LAB Associates BV

Wij zijn gevestigd in Oudenbosch (Noord-Brabant). Onze klanten bevinden zich wereldwijd in meer dan veertig landen op zes continenten. Lab Associates kan een volledig laboratorium uitrusten met een focus op kernproducten, zoals mediumbereiders, autoclaven, cultuurbakjes laboratoriumgereedschap, biochemicaliën en agar.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/587dcfe834981576fc1c7394bc14ab9e_large.png
Read more

Do you want to comment on this challenge?

Willemijn Peeters
Willemijn Peeters

Beter nog: we kunnen helpen om direct resultaat te boeken. Uitgangspunt: reststroom van blauwe zakken vermijden. Dus werken zonder plastic afval. Dit hebben we al bij meerdere klanten gerealiseerd, met verhoogde marges als resultaat.

25 February 2019 13:45