Laten we waardeloze tassen weer waardevol maken!

Summary
Wie kan ons helpen bij het ontmantelen van onze geretourneerde tassen?
Laten we waardeloze tassen weer waardevol maken!
challenge

Een tas weggooien omdat de rits vastloopt of omdat er een vlek op het leer zit. Vindt u dat niet zonde? Toch gebeurt het! Maar, daar kunnen wij samen toch zeker een einde aan maken?

Dugros levert tassen aan een diverse afnemers in binnen- en buitenland. U bent ze ook vast en zeker tegengekomen. Wij voorzien namelijk ook veel Nederlandse winkels van opvallende ‘tassenmolens’. De tassen aan deze molens zijn gemaakt van diverse materialen, waaronder leer, PU, canvas en nylon.

Ondanks dat onze producten voldoen aan hoge kwaliteitseisen, worden sommige tassen toch weer naar ons teruggestuurd. De tassen komen bijvoorbeeld terug omdat ze aan een tassenmolen hebben gehangen en in de regen hebben gestaan, waardoor ze vies en onverkoopbaar zijn geworden. Deze afgedankte tassen kunnen niet meer gebruikt worden waarvoor ze bedoeld zijn. Maakt dat de tassen waardeloos? Wij denken dat deze tassen nog genoeg waarde hebben en met  de bruikbare onderdelen nieuwe producten gemaakt kunnen worden. Echter ontbreekt het ons aan kennis op dit gebied.

Daarom hebben wij de vraag: Wie kan ons helpen bij het ontmantelen van onze geretourneerde tassen? En, welk bedrijf of designer kan er nog iets anders van maken, al dan niet een tas, en, wie kan de hardware (ringen, gespen, ritsen) verantwoord verwerken tot iets nieuws?

De tassen zijn hoofdzakelijk van PU (kunstleer en er kunnen nylon/polyester tassen (rugtassen) bij zitten. Maandelijks krijgen we er enkele honderden retour.

Heeft u ervaring en zin om dit samen met ons aan te pakken? Dan komen we graag met u in contact. Bel of mail naar Pieter Brussaard (06-13570046 – pieter@dugros.nl)

Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this challenge?