Maak kennis met circulaire textiel producenten en investeerders in India

Summary
Wil je circulaire kleding of textiel produceren? Dat kan!
Maak kennis met circulaire textiel producenten en investeerders in India
challenge

Ben je op zoek naar betrouwbare partners die voldoende kwaliteit en volumes kunnen leveren? Of naar investeerders die jouw circulaire technologie willen opschalen? Denk dan eens aan India en schrijf je in voor het matchmakingsprogramma van MVO Nederland in samenwerking met RVO, de Nederlandse ambassade en het INDUS Forum.

Mis de boot niet!

De circulaire economie komt eraan en er zijn steeds meer kledingmerken die hergebruikt materiaal verwerken in hun collecties. Slim, want als het aan onze overheid ligt, is het over een paar jaar verplicht. In 2025 moet het aandeel gerecycled materiaal in textiel 25% zijn. Dat is al heel snel! Alleen hoe doe je dat?

Schrijf je in voor matchmaking!

Gelukkig zijn er steeds meer producenten in de wereld die circulair aanbod hebben of interesse hebben om te investeren hierin.  Om hoge volumes textielafval te kunnen verwerken, hebben we hoogwaardige productiecapaciteit nodig in landen als India.
Daarom organiseert MVO Nederland in samenwerking met RVO, de Nederlandse ambassade en het INDUS Forum een matchmakingsprogramma om Nederlandse en Indiase ketenpartners bij elkaar te brengen.

Voor wie?

Het programma staat open voor alle bedrijven en kennisinstellingen in de mode en textiel die circulair willen produceren.

Waarom India?

India is - naast China, Sri Lanka en Turkije – een van de koplopers op het gebied van circulaire textielproductie. Het land heeft hoogwaardige textieltechnologie op het gebied van recyclen, spinnen en weven alsook design oplossingen en CMT. Uiteraard volgens hoge standaarden op het gebied van internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO).

Wat doen we?

Op basis van jouw wensen, specs en criteria gaan wij op zoek naar partijen in India die bij jouw profiel passen. Met hen ga je de mogelijkheden tot samenwerking verkennen. Als het een match is dan wordt de potentiele MVO-impact in kaart gebracht en bepalen we gezamenlijk de volgende stappen. Dat kan bijvoorbeeld een handelsmissie naar India zijn.

Dit programma brengt je naar India, zonder dat je op reis hoeft. Online ontmoet je Indiase ondernemers, universiteiten, design instellingen en potentiele financiers die, net als jij, willen samenwerken op het gebied van circulair textiel. Je krijgt de kans om je kennis te verbreden en nieuwe contacten op te doen. Ook krijg je een goed beeld van de beleidsplannen van overheden en andere betrokkenen op het gebied van circulaire economie in de textielsector.

Meld je aan!

Meld je aan voor deelname. Doe dat snel, want we nemen maximaal 5 matching aanvragen in behandeling. Na aanmelding nemen wij contact met je op om de vraag verder te verkennen en een zoekprofiel op te stellen. Deelname is geheel gratis.

MELD JE HIER AAN
Related SDGs what are SDGs
Read more
There are no matches yet. Match to this challenge
No people have been matched yet. Match people here
person

OML Fashion

Management at www.omlfashion.eu

Do you want to comment on this challenge?