Moonen Packaging zoekt creatieve oplossing voor pallets

Summary
Regelmatig hebben we pallets die niet meer gebruikt kunnen. Zonde om deze pallets te vernietigen. Hergebruik is veel duurzamer. Wie wil deze pallets gratis hebben?
MATCHED
This challenge has been matched
Moonen Packaging zoekt creatieve oplossing voor pallets
MATCHED
challenge

Circulair ondernemen, van economie tot maatschappij: af van de wegwerpcultuur die momenteel al steeds minder de overhand heeft. Moonen Packaging is de duurzame ketenregisseur en is al langere tijd bezig met verduurzamen. Onze nieuwste uitdaging: Een circulair model voor onze palletstroom. Wie is creatief genoeg om met ons deze uitdaging aan te gaan?

De duurzame ketenregisseur

Moonen Packaging is een verpakkingsgroothandelaar gevestigd in het Limburgse Weert. Elke dag zetten wij de extra stap voor een meer dan een tevreden klant mét liefde voor de planeet. Van verpakken tot aanpakken: we zijn zowel leverancier als adviseur voor Business2Business klanten als het gaat om verduurzaming van de verpakkingsketen. Duurzaamheid zit in ons bloed: we zijn continu op zoek naar duurzame (verpakkings-)oplossingen, innovaties op het gebied van MVO en circulair ondernemen, én breiden ons eigen MVO-beleid steeds verder uit. Door samen te werken met onze partners hebben wij de reputatie opgebouwd als MVO-koploper. Dit alles doen wij voor onze volgende generatie, zodat zij kunnen verder borduren op het groene pad dat wij hebben gelegd.

“No Way!-ste” policy

Niet alleen voor klanten zoeken we duurzame oplossingen, ook intern streven wij ernaar om zoveel mogelijk processen circulair te laten verlopen. Een voorbeeld die hieruit voortvloeit is ons No Way!-ste policy: zo min mogelijk ‘waste’ van onze resources, medewerkers en operationele processen door ze op een efficiënte en duurzame manier in te zetten en te benutten.

Second chance palletstroom

Het liefst krijgt alles bij ons een nieuw leven, wordt het gerecycled of is het als hernieuwbare grondstof in te zetten. Dit lukt ons veelal door samenwerking met partners. Wij zoeken daarom partners om onze wegwerppallets een tweede leven te geven. Het project heet ‘Second Chance Palletstroom’. Het gaat per maand om momenteel 50 (weg) werppallets, die anders helaas vernietigd worden. Wij denken dat dit beter kan en willen daarom de uitdaging aangaan om wegwerppallets en beschadigde pallets een nieuw leven te geven.

De houten pallets zijn 1m bij 1,20m. Maandelijks krijgen we een klein aantal hiervan binnen. Wie weet een creatieve herbestemming en wil met ons deze samenwerking aangaan? Wie weet kunnen we de koppen bij elkaar steken en samen tot een ludieke oplossing komen. Onze kennis en ervaring in verpakkingsoplossingen kan daarbij goed worden benut.

Ben jij degene die wij zoeken?

Wij zoeken specifiek naar partijen die onze visie delen, om zoveel mogelijk circulair te ondernemen en een creatieve oplossing weten te verzinnen om onze (weg)werppallets duurzamer in te zetten. Kun jij ons verder helpen? Laat hieronder een reactie achter of contacteer ons direct.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/1e36d69283fb8020257f6c78873d7add_large.jpg
Read more

Do you want to comment on this challenge?

Jeremy Fikke
Jeremy Fikke

Hallo,

In samenwerking met Gijs hebben wij 2 interessante ludieke oplossingen bedacht voor Moonen Packaging. Er kan zowel binnen als buiten de keten een samenwerking plaatsvinden. Binnen de keten is het mogelijk op de doe-het-zelver van de B2C aan te spreken via een samenwerkingspartner met een eigen website over doe het zelf klussen. Hierbij kan Moonen de pallets doneren om deze opnieuw in het B2C circuit. Als 2e oplossing kan Moonen uit de huidige keten stappen naar bijvoorbeeld festivals om hen te helpen een duurzame omgeving te creëren en bijvoorbeeld een bepaalde duurzaamheidsstage te maken. Zo worden de pallets gebruikt in een nieuw circuit en kan Moonen i.s.m. het festival een duurzaamheidsboodschap overdragen aan de bezoekers.

19 December 2018 14:56
Gijs Wienhoven
Gijs Wienhoven

Beste,
In mijn ogen zijn er 2 interessante ludieke samenwerkingen voor Moonen Packaging. Samenwerking nummer 1 is een samenwerking met een duurzaam festival, zoals Amsterdam Open Air, om een chill plek te maken op het festivalterrein van de overgebleven pallets, deze plek krijgt dan de naam van Moonen er aan verbonden. Samenwerking nummer 2 is een samenwerking opstarten met een doe-het-zelf website, waarbij er een fonds wordt gecreërd waarbij Moonen met de overgebleven pallets voorziet aan materialen voor de doe-het-zelf klusser. Zo worden de pallets circulair ingezet.

19 December 2018 13:55
Jordi T
Jordi T

Hallo, hierbij enkele mogelijkheden voor de pallets: Gebruiken als brandstof, compost van maken, laten verwerken tot spaanplaten of nieuwe pallets van maken. Mvg Jordi

15 December 2018 12:01
Madeleine Mouwen
Madeleine Mouwen

Ik zie in veel (groente)tuinen / volkstuinen 'compostbakken' van pallets gemaakt staan. Dit zou een serieuze toepassing kunnen zijn.

26 September 2018 12:18
John Hertogs
John Hertogs

Op festivals worden vaak houten vlonders gelegd. Die zouden prima van dit hout gemaakt kunnen worden volgens mij. Of kan je niet van twee kapotte pallets weer een nieuwe goede maken?

29 August 2018 12:22
Hans Peter Vles
Hans Peter Vles

Zeer veel belangstelling voor pallets ten behoeve van De Groene Afslag, moeten wel overleven buiten gedurende een periode van 3 jaar dus blokpallets zijn misschien niet handig. Europallets wel maar dan zitten we met het statiegeld. Afijn laten we eens praten.. Graag contact via 0622981663. Groet Hans Peter Vles

29 August 2018 11:34
Hans Peter Vles
Hans Peter Vles

Wij hebben een ideale bestemming, graag contact. Hans Peter Vles, De Groene Afslag, 0622981663

28 August 2018 17:37
Willard Bouwmeester
Willard Bouwmeester

Op social media reageerde Esmée Avenhuis en gaf ze een goede suggestie: Pallets gemaakt van kokos afval! Check Cocopallet.com

28 August 2018 10:39
Robbert Van Vliet
Robbert Van Vliet

Neem eens contact op met http://100procentrecycle.nl zij bouwen van pallets van allerlei bouwsels, stoelen etceteta

25 August 2018 03:05