Op duizenden basisscholen voorlezen en in gesprek over Plastic!

MATCHED
This challenge has been matched
Op duizenden basisscholen voorlezen en in gesprek over Plastic!
MATCHED
challenge

Op maandag 10 oktober 2016 is het de landelijke Dag van de Duurzaamheid. De dag start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op duizenden basisscholen. Dit jaar is het thema Plastic. Na het voorlezen gaan de voorlezers met kinderen in gesprek over duurzaamheid & plastic. Ontdek de verrassende ideeën van kinderen. Doe mee als sponsor of partner!

Het is inmiddels de achtste editie van de Voorleesactie en wordt georganiseerd dooor Urgenda, Duurzame PABO, Missing Chapter Foundation en DuurzaamDoor.

Nieuw voorleesboek 

Tijdens de Voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid wordt er voorgelezen uit 'De wereld van plastic' (werktitel). Deze publicatie wordt speciaal voor de Voorleesactie gemaakt. Kinderen hebben hun eigen gedachten en ideeën over plastic in tekeningen vastgelegd. Deze worden als illustraties in het boek opgenomen. De verhalen worden geschreven door talentvolle pabo-studenten die zich laten inspireren door de tekeningen van de kinderen. 

Het thema Plastic wordt vanuit een positieve insteek benaderd. Dus niet alleen over problemen als plastic soep, maar ook over plastic als materiaal, als grondstof, inclusief inzameling en hergebruik. 

Word partner of sponsor van de Voorleesactie! 

Er zijn verschillende mogelijkheden voor uw organisatie of bedrijf om mee te doen aan de voorleesactie De wereld van Plastic. Door basisscholen een boek te schenken, draagt u bij aan een duurzame les. In ruil voor het financieren van een aantal boeken zorgen wij voor zichtbaarheid en naamsbekendheid van uw organisatie of bedrijf bij de deelnemers van de Voorleesactie. Elk boek vertegenwoordigt een waarde van € 10 (inkoopprijs); de prijs in de boekwinkel is € 15.

Sponsorproposities

  1. 10 Voorleesboeken voor 100 euro (excl. BTW). Uw bedrijfslogo komt in het boek op de partnerpagina.
  2. 50 Voorleesboeken voor 500 euro (excl. BTW). Uw bedrijfslogo komt in het boek op de partnerpagina + 100 woorden tekst over uw organisatie in het boek. 

  3. 250 Voorleesboeken voor 2500 euro (excl. BTW). U krijgt een eigen pagina in het boek. 

  4. 500 Voorleesboeken voor 5000 euro (excl. BTW). U krijgt twee pagina’s (spread) in het boek en een plaats in panel tijdens het centrale voorleesevent en uw organisatie wordt meegenomen in de PR, social media, persberichten en mailings.

Opmerking: Bij de varianten 2, 3 en 4 hopen wij dat u met name het duurzaamheidsaspect van uw organisatie of bedrijf wilt benadrukken. Variant 3 en 4 gaan er van uit dat u, in afstemming met de vormgever van het boek, zelf een opgemaakte pagina aanlevert.

Zelf voorlezen?

Uiteraard kunt u de zichtbaarheid van uw organisatie of bedrijf vergroten door namens uw organisatie of bedrijf, zélf voor te gaan lezen op basisscholen in uw omgeving op 10-10. Wij kunnen u aan deelnemende scholen koppelen.
Meer informatie hierover: http://www.dagvandeduurzaamheid.nl/scholen/ 

Door het hele land lezen burgemeesters, directeuren, gedeputeerden, wethouders, ouders en leerkrachten en bekende Nederlanders voor. Aansluitend vindt er dan een gesprek plaats met kinderen over duurzaamheid en het thema uit het verhaal. De voorleesactie genereert elk jaar veel publiciteit.

Inmiddels weten we dat al meer dan 1.000 basisscholen mee zullen doen. En bijna alle Pabo-opleidingen hebben aangeven dat hun studenten zullen voorlezen op 10-10.

Contact

Bent u geïnteresseerd in sponsor of partner worden van de Voorleesactie, neemt u dan contact op met: André de Hamer, andredehamer@duurzamepabo.nl, 06-42211713.

U kunt met hem ook andere vormen van samenwerking bespreken.
Wij zien uw reactie graag uiterlijk 15 juni a.s. tegemoet.

Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this challenge?

Mike Arias
Mike Arias

De PKP Container sorteert en vermaalt afval bij de bron
De PKP Container is niet zomaar een afvalbak en slaat niet alleen afval op. De container sorteert en vermaalt plastic, karton, papier, dranken-, blik- en aluminium verpakkingen tot grondstof. Dit levert winst op voor gemeenten, afvalverwerkers en bedrijven.
Met de PKP Container is het mogelijk afval bij de bron te scheiden en verwerken. De container vermaalt het afval in stukken van 1 mm tot en met 40 mm. Het verpakkingsmateriaal verandert hierdoor in grondstoffen, welke eenvoudig en efficiënt gerecycled kunnen worden. Door afval aan de bron te verminderen, drukt dit de kosten voor alle partijen en krijgt de gemeente door de verkoop van deze grondstoffen een extra inkomstenbron.
Hoe dat precies werkt lees je hier: https://pkpcontainer.eu

12 December 2017 12:37