Werkse! wil plastic afval hergebruiken in de schoonmaak

Werkse! Schoonmaak is het werkbedrijf van de regio Delft. Als arbeidsontwikkelbedrijf produceren wij veel plastic (afval). We willen deze afvalstroom recyclen tot 'nieuwe' producten voor de schoonmaakafdeling, zoals emmers, afvalbakken en misschien zelfs werkwagens voor de schoonmakers. Help jij ons deze weg te verkennen?
Werkse!
Werkse! begeleidt ruim 3500 personen vanuit de werkeloosheid naar werk. Daarnaast zijn er zo'n 700 mensen met een arbeidsbeperking werkzaam. Om de mensen te ontwikkelen in werknemersvaardigheden, hebben we een aantal werkleerbedrijven. Eén van die werkleerbedrijven is Werkse! Schoonmaak.
Plastic afval
Het plastic afval dat we overhouden, en dus graag opnieuw in willen zetten, heeft diverse vormen:
- Zacht verpakkingsplastic: bij onze verpakkingsafdeling houden we veel zacht verpakkingsplastic over.
- Harde plastic: flessen en jerrycans waar schoonmaakmiddelen in zaten, maar ook bekertjes vanuit de kantine.
Wellicht zijn er zelfs meer afvalstromen die we nog niet goed op ons netvlies hebben staan.
Denk en help mee
We komen graag met partijen in contact die de mogelijkheden van plastic recyclen met ons willen verkennen. De businesscase voor een participerende partij kan zowel draaien om sociaal ondernemen (P van People) als het milieu (P van Planet). Er is geen absolute deadline op dit traject. In dit stadium willen we vooral mogelijkheden verkennen. Laat een reactie achter onder dit item of neem contact op.
De PKP Container sorteert en vermaalt afval bij de bron
De PKP Container is niet zomaar een afvalbak en slaat niet alleen afval op. De container sorteert en vermaalt plastic, karton, papier, dranken-, blik- en aluminium verpakkingen tot grondstof. Dit levert winst op voor gemeenten, afvalverwerkers en bedrijven.
Met de PKP Container is het mogelijk afval bij de bron te scheiden en verwerken. De container vermaalt het afval in stukken van 1 mm tot en met 40 mm. Het verpakkingsmateriaal verandert hierdoor in grondstoffen, welke eenvoudig en efficiënt gerecycled kunnen worden. Door afval aan de bron te verminderen, drukt dit de kosten voor alle partijen en krijgt de gemeente door de verkoop van deze grondstoffen een extra inkomstenbron.
Hoe dat precies werkt lees je hier: https://pkpcontainer.eu
Beste Willem,
Searious Business helpt je graag verder. Wij richten ons specifiek op het sluiten van de plastic kringloop, met een positieve business case voor bedrijven.
Zie o.a. www.circulairondernemen.nl/oplossingen/plastic-scan en https://www.circulairondernemen.nl/oplossingen/living-ocean-productielijn
Je kunt me bereiken op connect@seariousbusiness.com
Hartelijke groeten,
Willemijn Peeters
Hi Willem,
Bekijk en lees ook eens deze items:
Los jouw circulaire vraagstuk op met hulp van experts: https://www.circulairondernemen.nl/bibliotheek/los-jouw-circulaire-vraagstuk-op-met-hulp-van-experts
Informatie over circulaire economie: https://www.circulairondernemen.nl/bibliotheek/informatie-over-circulaire-economie
Simplastic onderzoekt opties van circulaire plastic verpakkingen in de zorg: https://www.circulairondernemen.nl/bibliotheek/simplastic-onderzoekt-opties-van-circulaire-plastic-verpakkingen-in-de-zorg
Groet, Afra