Podium zoekt partners voor lespakket jongeren over duurzame mode

Summary
Podium wil lesmateriaal maken over duurzame kleding voor jongeren over de sociale en milieu-impacts in de kledingketen zodat ze betere keuzes kunnen maken. We zoeken partners voor de realisatie.
MATCHED
This challenge has been matched
Podium zoekt partners voor lespakket jongeren over duurzame mode
MATCHED
challenge

Consumenten hebben steeds meer aandacht voor mens en milieu in de kledingketen. Wanneer de consument kritischer wordt op sociale- en milieu aspecten bij het kopen van kleding, zal de ontwikkeling van duurzame mode steeds sneller gaan. Een belangrijk aspect in deze ontwikkeling is het bewust maken van de toekomstige generatie.

Digitaal lesmateriaal voor leerlingen van 10-14 jaar

Om jongeren een bewuste keuze te laten maken, ontwikkelt Podium in samenwerking met experts en partners op heb gebied van duurzame kleding een digitaal lesprogramma voor leerlingen van 10 tot 14 jaar over eerlijke en milieuvriendelijke kleding: Fashion Choices in de klas.

Het doel van het programma is om leerlingen kennis op te laten doen om ze in staat te stellen om weloverwogen keuzes te maken.

Interactieve reis

Door middel van een interactieve reis door de ontwikkelketen van de kledingindustrie worden keuzemogelijkheden gepresenteerd – van ontwerp tot recyclen. Keuzes van de producent maar vooral ook van de consument. Welke grondstoffen zijn belangrijk voor de kledingindustrie? Wat is de milieu-impact van de verschillende bewerkingsmethoden van materialen? Waar let je op bij het winkelen? Aan de hand van afwisselende opdrachten worden leerlingen uitgedaagd om zelf onderzoek te doen en eigen bevindingen toe te passen.

Succesfactoren

  • Actuele discussies over duurzame en eerlijke mode, leven in de maatschappij. Dit stimuleert frequent gebruik van het lesmateriaal en vergroot de betrokkenheid bij leerlingen;
  • Educatief materiaal sluit aan op kern- en leerdoelen. Het is overzichtelijk, compleet en biedt de mogelijkheid 21e -eeuwse onderwerpen te behandelen;
  • Landelijk bereik: kleding raakt iedereen; het onderwerp sluit sterk aan bij de belevingswereld van de leerlingen;
  • Uitgebreid promotie-offensief: mailing, online, netwerk, kick off-activiteit.

Partnership met Fashion Choices in de klas

Om dit educatieve project mogelijk te maken zijn wij op zoek naar financiële bijdragen van bedrijven en organisaties. Door jouw ondersteuning:

  • Maken we dit unieke educatieve project mogelijk;
  • Maak je het mogelijk dat leerlingen in Nederland kennis vergaren over duurzame en eerlijke mode en hier zelf bewuste keuzes over kunnen maken;
  • Laat je zien dat jouw organisatie belang hecht aan de ontwikkeling van een duurzamere mode-industrie;

Vind je het ook belangrijk dat jongeren actief aan de slag gaan met betrouwbare informatie over eerlijke en duurzame kleding? Neem dan contact met ons op om een partnership op maat te bespreken.

Fashion Choices Factsheet
Read more
No people have been matched yet. Match people here
person

Liedewij de Graaf

oprichter at IKcircuLEER

Do you want to comment on this challenge?

Marieke Lammers
Marieke Lammers

C&A heeft nu We take it back / geef je kleding een 2e leven #wear the change

07 September 2018 20:11
Iris Carolina de Roos - de Gruijter
Iris Carolina de Roos - de Gruijter

Hallo Peet, neem eens contact op met Liedewij de Graaf van IKcircuLEER, zij werkt aan lespakketten circulaire economie en kan misschien goed helpen.

19 March 2018 14:03