Quadraam zoekt partners uit het bedrijfsleven voor leerlingen in de regio Arnhem

Summary
Wij willen samenwerken met bedrijven, instellingen en vervolgonderwijs, zodat leerlingen de goede keuze kunnen maken en de Quadraamscholen weten welke vaardigheden nodig zijn in het bedrijfsleven.
MATCHED
This challenge has been matched
Quadraam zoekt partners uit het bedrijfsleven voor leerlingen in de regio Arnhem
MATCHED
challenge

De wereld verandert in razendsnel tempo. De kunst van goed onderwijs is om leerlingen optimaal voor te bereiden op deze (technologische) veranderingen. Leren zal steeds meer plaatsvinden buiten de muren van de school. Daarom willen wij samenwerken met bedrijven, instellingen en vervolgonderwijs zodat leerlingen de goede keuze kunnen maken voor de toekomst!

Over Gelderse Onderwijsgroep Quadraam

Sinds 2008 heeft Gelderse Onderwijsgroep Quadraam 13 scholen in het voortgezet onderwijs in Arnhem, de Liemers en Overbetuwe. De beste investering van deze tijd is de investering in menselijk kapitaal. Zo verzekeren wij dat elke leerling zich optimaal kan ontwikkelen en een duurzame bijdrage kan leveren aan de samenleving. Onze hoofdvraag uit ons strategisch beleidsplan voor 2020 is: Wat en hoe moeten jongeren leren om optimaal voorbereid te zijn op de samenleving in de 21ste eeuw?

Wij zoeken duurzame bedrijven, instellingen en scholen!

Het gebeurt te vaak dat leerlingen uit het voortgezet onderwijs niet de juiste verwachtingen hebben van het bedrijfsleven, wat leidt tot slechte studiekeuzes. Leerlingen uit de 2/3e klas vmbo, 3e klas havo en 4e klas vwo staan voor hun vak-, profielkeuze, en weten vaak niet wat deze keuzes in de toekomst zullen betekenen. Wij willen hier verandering in brengen door leerlingen uit deze jaarlagen eerder in contact te brengen met bedrijven, instellingen en hogere onderwijsinstellingen. Bedrijven/instellingen uit elke sector zijn welkom. Hoe gevarieerder, hoe beter.

Wij bieden de mogelijkheid om onze leerlingen en docenten te informeren over de beroepsmogelijkheden en jullie gewenste competenties hierbinnen. Onze leerlingen willen wij graag met jullie in contact brengen door middel van:

  • Meeloopstages;
  • (Bedrijfs)bezoeken met presentatie en rondleiding;
  • Gastcolleges en presentaties op school bij onze jaarlijkse beroepenavonden;
  • Samenwerking bij schoolprojecten.

Kenniscirkel rond: circulaire economie in het onderwijs

Quadraam wil investeren richting duurzame bedrijfsvoering. Daarom willen wij het vak circulaire economie naar de klaslokalen brengen. Ben jij betrokken bij de circulaire economie? Geef jij veel om circulariteit en heb je ideeën over hoe wij dit behapbaar kunnen maken voor middelbare scholieren? Dan willen wij jou ook graag als (kennis)partner!

Draag jij bij aan de vorming van de collega’s van morgen?

Geïnspireerd, gemotiveerd? Wil jij graag je dagelijkse werkzaamheden delen met middelbare scholieren, om hen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomst en daarmee ook jouw eigen toekomst? Stuur ons een mail: info@olympuscollege.nl.

Rabobank Circular Economy Challenge

Deze uitdaging is onderdeel van de Rabobank Circular Economy Challenge. Samen met MVO Nederland/De Groene Zaak en KPMG stimuleert de Rabobank ondernemers om circulair te ondernemen. Het doel is om uiteindelijk honderd bedrijven in regionale challenges te helpen bij het omschakelen van een lineair naar een circulair businessmodel. Op Futureproof.community matchen we de bedrijfsuitdagingen van deze ondernemers met circulaire oplossingen.

Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this challenge?

Mike Van den Hof
Mike Van den Hof

Zeker ook contact opnemen met peter van the true talent team. Zij begeleiden jongeren met werken vanuit talent ipv competenties.

28 March 2018 08:03
Afra de Leeuw
Afra de Leeuw

Nog een tip... Nudge verzamelde in een artikel lespakketten die de wereld een beetje mooier maken. Er staan interessante dingen tussen! Zie: https://www.nudge.nl/blog/2018/02/22/lespakketten/

28 February 2018 09:47
Bas Luiting
Bas Luiting

Dag Maarten, rond de zomer komt mijn boek op de markt met titel 'Circulaire economie als lifestyle'. (kennis maken met de circulaire economie]. Geen wetenschappelijke taal maar gewoon 'hand's-on' ... je weet me nu te vinden. gr Bas

27 February 2018 12:29
Afra de Leeuw
Afra de Leeuw

Hi Maarten, misschien kun je eens contact zoeken met Gertrude Posthuma van de Collegereeks over Circulaire Economie met betrekking tot het vak circulaire economie naar de klaslokalen brengen. Zie: https://www.circulairondernemen.nl/evenementen/eerste-collegereeks-over-circulaire-economie Rechts naast het item staat haar profiel, hier kun je op klikken voor een e-mailadres. Ook Juliette Schraauwers heeft mogelijk interessante contacten en ideeën. Zie: https://www.circulairondernemen.nl/uitdagingen/the-green-school-netherlands

27 February 2018 09:38