Reisbrochures/gidsen zonder plastic verpakking

Summary
Op zoek naar alternatieve verpakking voor reisgidsen/brochures
MATCHED
This challenge has been matched
Reisbrochures/gidsen zonder plastic verpakking
MATCHED
challenge

Als de grootste reisorganisatie van Nederland krijgen wij voor onze 400 winkels natuurlijk ieder jaar/seizoen weer mooie nieuwe reisgidsen en brochures aangeleverd van onze leveranciers. Deze zijn echter vaak verpakt in lagen plastic. Dat kan toch anders?!

Vanwege ons grote aanbod hebben wij in onze winkels ook een groot assortiment reisgidsen/brochures beschikbaar voor onze klanten.  Een aantal gidsen wordt enkel in tie wraps gebonden; het meerendeel is echter ruimschoots in plastic verpakt.   

Wij hebben inmiddels geinformeerd bij onze drukkerij en distributeur; onze eigen gidsen zullen vanaf dit jaar op FSC papier worden gedrukt en bovendien niet meer in plastic verpakt worden. Wij willen hierbij graag onze leveranciers uitdagen om ook in gesprek te gaan met de drukkerij/distributeur en op zoek te gaan naar alternatieve verpakkingen om de gidsen en brochures te versturen. Een combinatie van een tie wrap en een kartonnetje boven en onderop de stapel gidsen is naar ons idee de meest ideale combinatie: zo houdt je ook de bovenste en onderste gidsen mooi en worden deze niet beschadigd door de tie wraps.

Het zal ons een hoop plastic afval besparen wanneer er alternatief verpakkingsmateriaal wordt gebruikt. En bovendien gebruiken we dan samen in de sector weer aanzienlijk minder plastic!  

Vind je ook dat dit anders kan? Neem contact op en laten we het hebben over de mogelijkheden!

Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this challenge?

Iris Carolina de Roos - de Gruijter
Iris Carolina de Roos - de Gruijter

Tip: https://www.kidv.nl/6854/stel-hier-je-vraag.html een vraagbaak voor bedrijven omtrent verpakkingen door het KIDV

04 February 2020 10:48