Remij zoekt samenwerkingspartners om sloopafval een circulaire toepassing te geven

Summary
Wij hebben ons als doel gesteld om afvalstromen een nieuw leven te geven in de circulaire economie en zoeken partners hiervoor. Denk met ons mee!
MATCHED
This challenge has been matched
Remij zoekt samenwerkingspartners om sloopafval een circulaire toepassing te geven
MATCHED
challenge

Remij heeft zich als doel gesteld om afvalstromen een nieuw leven te geven in de circulaire economie. Het gaat om alle soorten sloopafval, zoals: dakbedekking, gipswanden, linoleum en ons grootste vraagstuk: isolatiemateriaal. Wij zoeken partners die ons kunnen helpen bij het hele proces, van de inzameling tot het opnieuw inzetten.

Over Remij

Remij is een dochterbedrijf van het toonaangevende familiebedrijf Kruiswijk Groep BV in Bergambacht. Remij en Kruiswijk vinden het belangrijk om de omgeving te bewaren voor iedereen die na ons komt. Kruiswijk heeft veel sloopwerken waarbij afvalstromen vrijkomen, dit willen we direct bij de bron scheiden. Wij streven ernaar dit zo circulair en duurzaam mogelijk te doen en hierdoor maximaal bij te dragen aan het milieu. Bovendien is het voor ons erg belangrijk dat we er zeker van zijn dat het afval op een goede manier verwerkt wordt.

Wij zijn een nieuwe speler op de circulaire markt. Doordat Remij een onderdeel is van Kruiswijk hebben we goed zicht op de afvalstromen vanuit de sloopbranche. Remij bemiddelt mede het proces tussen de afvalstromen van Kruiswijk en de circulaire eindverwerkers. Zo werken Remij en Kruiswijk samen richting een circulaire economie.

De uitdaging

Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, zoekt Remij naar samenwerkingspartners. Het gaat om alle soorten sloopafval, waaronder: dakbedekking, gipswanden, linoleum en ons grootste vraagstuk: isolatiemateriaal (glaswol/steenwol). Wij zoeken partners die ons kunnen helpen bij het hele proces, van inzamelen tot opnieuw inzetten. Graag zouden we in contact komen met organisaties die ons hierbij kunnen helpen.

Met vragen of opmerkingen kun je ons mailen. Of laat een reactie achter onder dit item in het reactieveld!

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/e4dd7b1fa60cb42fbe20686a83d2f68d_medium.jpg
Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this challenge?

Richard de la Roy
Richard de la Roy

Misschien Derbigum voor dakbedekking, fabriek os in België. Steenwol kan mogelijk i.s.m. Rockwool, alleen hebben alle partijen echt voorwaarden om iets opnieuw te kunnen gebruiken. Is echt ketenbewerking voor nodig.

12 July 2018 17:38
Michiel van Yperen
Michiel van Yperen

Het GBN in Maarssen (Harry Hofman) is een grondstoffenrotonde. Wellich interessant om een keer met hem contact op te nemen.

25 June 2018 14:22
Edmé Koorstra
Edmé Koorstra

Wellicht is Het Nieuwe Bouwen interessant, het nieuwe platform van Rexel ism Urban Mining Collective. Zojuist gepubliceerd op www.mvonederland.nl: https://mvonederland.nl/nieuws/nederland-staat-voor-de-grootste-verduurzamingsopgave-ooit

18 June 2018 14:44
Afra de Leeuw
Afra de Leeuw

Ken je het Urban Mining Collective al toevallig? Deelnemers gebruiken de stad als bron en maken grondstoffen en materialen uit slooppanden geschikt voor hergebruik. Zie: http://urbanminingcollective.nl/ Bekijk ook eens de website van de Stichting Circulair Bouwen: http://www.circulairbouwen.org/ en de Community of Practice Circulair (ver)bouwen (start op 3 juli): https://mvonederland.nl/event/community-practice-circulair-verbouwen

18 June 2018 11:09