Singhboard Holding BV biedt duurzaam alternatief voor standaard plaatmateriaal

Summary
Partners vinden om het productieproces op te schalen en/of partners die zich richten op Biobased Bouwen.
MATCHED
This challenge has been matched
Singhboard Holding BV biedt duurzaam alternatief voor standaard plaatmateriaal
MATCHED
challenge

Singhboard Holding BV zet zich in voor een Duurzame samenleving en richt zich op energie-/klimaattransitie. Ons gepatenteerde plaatmateriaal bevat alleen Agro-residu, dus geen formaldehyde. Bij het importeren vindt namelijk ook uitstoot van verbrandingsgassen plaats, naast het gebruik van fossiele brandstof. Kies voor ons Duurzaam plaatmateriaal.

Meubel-/keukenindustrie en bouwbedrijven zijn enkele segmenten waar Singhboard Holding BV Duurzaam plaatmateriaal kan worden toegepast. Het voorkomt import en kappen van bomen.

Wij hebben een R&D-laboratorium waar wij de afmeting 250 x 250 mm kunnen produceren en testen. Echter is de verkoopbare afmeting, volgens Bouwbesluit, 1200 x 2600 mm.

Onze uitdaging is tweeledig, te weten:

  • het ontwerpen, engineering en bouw van een productie installatie, inclusief software voor het productieproces;
  • het fysiek toepassen van ons (bouw)materiaal in het kader van Biobased Bouwen, ook voor meubel-/keukenindustrie en decoratief (wand-/plafond-/vloerbekleding).

Toelichting
Singhboard Holding BV heeft in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en ondersteuning van de Hanze Hogeschool Groningen een revolutionaire innovatief plaatmateriaal ontwikkeld en getest. Dit product (Singhboard Duurzaam Plaatmateriaal) "SIBODU" kan worden gebruikt als alternatief van reguliere plaatmateriaal geproduceerd van houtproducten met formaldehyde houdend bindmiddel. Formaldehyde is op de "Zwarte lijst" geplaatst door de World Cancer Organization. Momenteel worden de soorten spaanplaat, MDF, OBS, Multiplex en soortgelijke houten platen geïmporteerd voor de Nederlandse markt, het betreft > 850.000 m3/jaar. Dit soort plaatmateriaal zijn afkomstig uit bosrijke gebieden, terwijl bomen een natuurlijke buffer zijn voor het afbreken van CO2 dat wordt omgezet in O2. Bij de uitstoot van CO2 en gebruik van fossiele brandstof is er sprake van een cumulatieve negatieve effect aan het ecologische systeem met als gevolg klimaatverandering. Daarnaast is er sprake van een ongezonde binnenklimaat door de vrijkomende formaldehyde dampen in gebouwen.

Voordelen van SIBODU:

  • belangrijkste grondstof Agro-residu;
  • Beter kwaliteit/prijs verhouding;
  • Geen VOC en formaldehyde emissie

Aan de andere kant is plaatmateriaal als composiet een veel gebruikte (bouw)materiaal met diverse toepassingen en gebruiksfuncties. 

Singhboard Holding BV is op zoek naar partners om het productieproces op te schalen naar verkoopbare afmetingen en/of partners die zich richten op Biobased Bouwen.

Daarvoor is het van belang om afname/gebruik op jaarbasis goed in kaart te brengen, zodat daarop kan worden ingespeeld. Omdat de Technisch Mechanische eigenschappen, zoals onder ander dikte, afmeting, dichtheid, trek-/buigsterkte en de elasticiteit modules en de brandwerendheid/vochtbestendigheid kan worden afgestemd op deze cruciale parameters.
 
Wilt u ook bijdragen aan het behoud van bosrijke gebieden?
Dan kunt u zich aanmelden als partner!

Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this challenge?