Sluit je aan bij BlueCity010!

MATCHED
This challenge has been matched
Sluit je aan bij BlueCity010!
MATCHED
challenge

In BlueCity010 komen circulair ondernemerschap, “blue economy”, onderwijsinstellingen en stadslandbouw samen. Binnen het Tropicana betekent dat concreet 12.000 m2 innovatie, demonstratie, duurzaamheid en productie. Kringlopen worden gesloten, de stad en de economie van de toekomst worden gevormd. BlueCity010 huisvest een groep van 30 tot 50 ondernemers.

Naast startende ondernemers is juist ook plek voor de wat verder gevorderde ondernemer of onderneming en daar zoeken we er nog een aantal van.
 

We zoeken ondernemers die:

  • Inhoudelijk focus hebben op een circulaire businesscase, bijvoorbeeld een van de cases uit het boek van Gunter Pauli. Of een duurzame manier van stadslandbouw of maakindustrie gericht op lokale productie.
  • Je bent de seed- en startfase voorbij en hebt een bewezen businessmodel. Je staat aan de vooravond van een groeifase, of zit daar al midden in.
  • We zoeken expliciet naar ondernemers die kunnen en willen bijdragen aan het mogelijk maken van de exploitatie van BlueCity010 in Tropicana, zowel financieel (middels een redelijke huur) als met ervaring (je kan bijvoorbeeld een minder ervaren ondernemer coachen).

We bieden:

  • Ruimte. Zowel voor prettige werkplekken met uitzicht op de Maas, als voor kleinschalige productie in een werkplaats of lab. En indien gewenst ook een verkooppunt voor het publiek.
  • Slim en vernieuwend ondernemen. We brengen van alle ondernemers de grondstoffen en reststromen in kaart en sluiten die zoveel mogelijk op elkaar aan. Een circulair ecosysteem van ondernemers. En we streven naar een energie-opwekkend pand met een negatieve voetafdruk.
  • Aandacht. Het pand is een icoon en een eyecatcher. Alleen al je vestiging in dit pand zorgt voor bekendheid als ondernemer en onderneming. Daarnaast hebben we een marketing afdeling, die alle ondernemers ondersteunt met hun communicatie strategie.
  • Kennis. BlueCity010 heeft een zeer breed en groeiend netwerk met andere ondernemers, kennisinstellingen en instituten, Regelmatig is er contact met kopstukken uit de wereld van duurzaamheid, circulair ondernemerschap of juist uit sectoren erbuiten.
  • Geld. We bieden regelmatig contact met potentiele investeerders uit ons grote netwerk, via pitches en hulp met businessplannen.

De procedure:
De voorlopige inschrijving voor vestiging in het pand is nu open. Als je interesse hebt, willen we graag een aantal zaken van je weten. Wanneer aan beide kanten alles helder is en we enthousiast zijn, vragen we je een intentieverklaring te tekenen. Dat helpt ons om BlueCity010 te realiseren. Zodat we het pand gereed kunnen maken voor ondernemers.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/1a06a032e4a3e549de5a88bf6ed12d18_large.jpg https://www.circulairondernemen.nl/uploads/2363c0f70261630f34b049496f27f2cb_large.jpg https://www.circulairondernemen.nl/uploads/19ba8cecb1550487425b42af1ab25964_large.jpg https://www.circulairondernemen.nl/uploads/dc37021fc7d03816d77d2d3e3a5c7bce_large.jpg https://www.circulairondernemen.nl/uploads/d5eb55a6b98c3c8427a78fb37f95542e_large.jpg
Read more
There are no matches yet. Match to this challenge
No people have been matched yet. Match people here
person

Siemen Cox

Initiatiefnemer at Rotterzwam

Do you want to comment on this challenge?