Solidaridad Asia zoekt oplossingen voor het verduurzamen van oliepalm in India

Summary
Het verduurzamen van de palmolie-industrie, voor zowel mens als milieu.
MATCHED
This challenge has been matched
Solidaridad Asia zoekt oplossingen voor het verduurzamen van oliepalm in India
MATCHED
challenge

Oliepalm - een snelgroeiend landbouwgewas over de hele wereld, vanwege het diverse gebruik in verschillende industrieën. Doordat palmolie zoveel gebruikt wordt, brengt het meerdere schadelijke consequenties met zich mee voor zowel mens als milieu. Solidaridad Asia is op zoek naar een oplossing voor de volgende drie uitdagingen:

Uitdaging 1: bodemerosie door verandering van landgebruik en gebruik van kunstmest en pesticiden

De palmolieplantages worden vaak vervangen door oerwoud, maar dat leidt weer tot een enorm verlies aan bodemgezondheid. Dit wordt vaak gecompenseerd door chemisch gebruik die dit probleem verergeren. Meer over de uitdaging lees je hier.

Uitdaging 2: gevaren voor gezondheid en veiligheid op het werk voor palmolieboeren en -arbeiders die leiden tot medische problemen

Er is sprake van gebrek aan een gezonde werkomstandigheid. Er is bijvoorbeeld weinig gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. En dat kan meerdere lange- en korte-termijneffecten hebben op de boeren en arbeiders en hun gezinnen in palmolievelden.  Lees hier meer.

Uitdaging 3: uitputting van de grondwaterspiegel  vanwege waterdorstige palmolie

Oliepalm is een extreem waterafhankelijk gewas en leidt ertoe dat water wordt omgeleid van beken naar oliepalmplantages. Dit heeft gevolgen voor de grondwaterspiegel en ook voor omwonenden, die afhankelijk zijn van verschillende waterbronnen. Lees hier de volledige uitdaging.

Welke oplossing biedt jouw onderneming? Help de palmolie-industrie in India te verduurzamen

Biedt jouw bedrijf een oplossing voor genoemde uitdagingen? Maak een oplossing aan op de community en match deze met de uitdaging van INDUS of plaats een reactie onder de uitdaging, dan neemt Solidaridad Asia contact met je op.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here
person

Maarten van der Schaaf

Partner at IndiaConnected

Do you want to comment on this challenge?