Stayokay zoekt (kennis)partners voor circulaire hotelrenovaties

Summary
Stayokay heeft renovatieplannen voor een aantal hotels. Wij zoeken (kennis)partners die ons kunnen helpen om dit zo circulair mogelijk aan te pakken.
MATCHED
This challenge has been matched
Stayokay zoekt (kennis)partners voor circulaire hotelrenovaties
MATCHED
challenge

Stayokay is ambitieus. Wij willen op zoveel mogelijk vlakken circulair opereren. Dit is ons al goed gelukt: zo hebben we circulaire bedrijfskleding en fietsen. Maar nu zetten we de volgende stap. We hebben grote renovatieplannen voor een aantal hotels. Wij zoeken (kennis)partners die ons kunnen helpen om dit zo circulair mogelijk aan te pakken.

De uitdaging: circulair verbouwen

Er komt een grote renovatie aan binnen de Stayokay ho(s)telketen. Bij een van de hotels willen we de renovatie zo circulair mogelijk doen. Naast de renovatie wordt ook het interieur aangepakt. Deze case geldt als een soort blauwdruk waar wij veel van willen leren. De geleerde lessen hopen we in de toekomst vaker toe te passen bij renovatieprojecten. Ook willen we onze lessen delen binnen de Koplopergroep Circulaire Hotels. Ben of ken jij een partner die ons kan helpen? Laat het ons weten.

Circulaire bedrijfskleding

Het is de volgende stap voor een circulaire bedrijfsketen. Zo ontwikkelden we al circulaire bedrijfskleding voor onze hostelmedewerkers. Onze leverancier Schrijvens ontwikkelde de bovenkleding uit oude bedrijfskleding en gebruikte PET flessen. Ook de jeans zijn (door onze partner Mudjeans) volledig gemaakt van hergebruikte materialen. De bovenkleding en jeans hebben een label (REMOkey) waarop staat hoeveel CO2 uitstoot is bespaard met het produceren van recyclede stof!

Gerecyclede fietsen

Ook onze fietsvloot is circulair. Stayokay biedt gasten én derden op 19 locaties de mogelijkheid een fiets te huren. Sinds kort hebben we onze vloot in samenwerking met Fixiebrothers vernieuwd. Één van de gezamenlijke doelen van Stayokay en FixieBrothers was om het project op een zo maatschappelijk verantwoord mogelijke manier uit te voeren. In dat kader heeft Fietsfabriek FixieBrothers enkelen honderden fietsen van een andere fietsverhuurder overgenomen. Deze fietsen waren al een kleine vier jaar in gebruik als huurfiets. Ze zijn in de FixieBrothers fabriek volledig gedemonteerd en zijn alle onderdelen uitvoerig getest en opgefrist. Op deze manier hebben we 94% van de originele onderdelen kunnen hergebruiken en van de schoothoop kunnen redden.

Duurzaamheid

Stayokay heeft al sinds haar oprichting duurzaamheid centraal staan. Want we willen zo lang mogelijk van deze mooie planeet genieten. Onze ambitie is om de meest duurzame ho(s)telketen van Nederland te worden en een CO2 neutrale organisatie te worden. Stayokay doet mee aan de Koplopergroep Circulaire Hotels van de Gemeente Amsterdam.

Read more

Do you want to comment on this challenge?

Bart Krull
Bart Krull

Beste Mirjam, gezien jullie circulaire ambities kan ik me voorstellen dat sociale ondernemingen met een circulair aanbod relevant kunnen zijn als leveranciers. Op 15 november (ochtend) organiseren we samen met de gemeente A'dam en R'dam een Buy Social Event speciaal voor hotels: https://www.buy-social.nl/nieuws/agenda/buy-social-xl-event-voor-hospitality-sector-ochtend. Je maakt dan kennis met zo'n 12 sociale ondernemers met uiteenlopende impact, waaronder circulair. Allemaal met relevant aanbod voor hotels. Als jij (of een collega) interesse hebt hoor ik graag van je. Vr grt Bart Krull

31 October 2018 10:55
Marjolein van Gelder
Marjolein van Gelder

Beste Mirjam, Wij denken als Forbo graag mee over het duurzaam en circulair maken van de vloeren. Mocht je dat interessant vinden, dan kun je contact met me opnemen via marjolein.van.gelder@forbo.com. hartelijke groet, Marjolein

29 October 2018 15:42
Mariëlle Wijffels
Mariëlle Wijffels

Ontwerpteam zoekt opdrachtgever met circulaire ambities

Een multidisciplinaire benadering vergemakkelijkt de transitie naar een duurzame en toekomstgerichte leefomgeving. Om brede circulaire oplossingen voor de gebouwde omgeving te kunnen bieden, hebben een aantal Bredase ondernemers de handen ineengeslagen. Circulariteit vraagt immers om een nieuwe manier van denken én samenwerken.
Ons huidige team, bestaande uit een architect, twee interieurvormgevers en een ruimtelijk ontwerp duo, heeft de expertise om in de gehele breedte van de renovatieplannen mee te denken. Met een concreet ‘plan van aanpak’ begeleiden wij bij het realiseren van circulaire ambities.
Zoals het woord circulair impliceert, eindigt een project voor ons niet na ingebruikname. Samen met de opdrachtgever en de circulaire partners binnen ons netwerk, stellen wij alles in het werk om de gebouw- en interieurkringloop te sluiten, zowel voor, tijdens als na de gebruiksfase.

De teamleden
Evelien & Mariëlle, interior for tomorrow | interieurvormgevingsstudio voor duurzame en circulaire interieurs
“We tell interior stories that matter”
www.interiorfortomorrrow.eu

Daan Bolier | architect
“Circulariteit is een belangrijke voorwaarde voor een duurzame en gezonde leefomgeving”
www.bolierontwerp.nl

Kim & Koen | ontwerpstudio
“Verantwoordelijke ontwerpers met passie voor zwerfmateriaal”
www.kimenkoen.nl

Kortom beste Mirjam, we komen graag bij jullie langs om onze visie op de route naar een circulair gerenoveerd Stayokay hotel met jullie te delen. We zien uit naar een eventuele samenwerking!

12 October 2018 16:12
Anita Roelvink
Anita Roelvink

Beste Mirjam,

Zie je door de bomen het bos nog? Wat zijn er al veel mooie oplossingen en reacties binnengekomen op jullie vraagstuk. Wij zijn een projectbureau voor turnkey interieurs (ontwerp & realisatie) en willen net als jullie óók zo lang mogelijk van deze mooie planeet genieten. Omdat wij gewend zijn als hoofdaannemer op te treden bij herinrichting en de revitalisatie van gebouwen, denken wij een goede sparringspartner voor jullie te zijn in het beoordelen en selecteren van de aangedragen ideeën en deze eventueel aan te vullen. Vervolgens zouden wij de regie over de renovaties kunnen voeren, waarbij we jullie volledig ontzorgen. In onze interieurprojecten willen wij de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen maximaliseren (zie https://rever.nl/circulair-inrichten/). Wij helpen jullie graag, zodat Stay Okay haar circulaire doelen waar kan maken. We nodigen je uit om over jouw vraagstuk te komen sparren in ons Belevingscentrum in Utrecht. Tot gauw?

Vriendelijke groeten,
Anita Roelvink,
Senior Project Consultant
REVER Interieurprojecten

10 October 2018 10:20
Michel Schuurman
Michel Schuurman

Hoi Mirjam, ben je je ervan bewust dat er een leer&doe programma is tav circulair (ver)bouwen vanuit Nederland Circulair! Dit sluit exact aan op jouw behoefte.

08 October 2018 21:30
Jelmer Melinga
Jelmer Melinga

Beste Mirjam,

Mijn naam is Jelmer Melinga en ik ben onderdeel van het ontwerp & maak collectief RAUMKULTUR uit Utrecht. Wij werden afgelopen weekend getriggerd door jullie vraag/ambitie. Te gek! Wij als club denken ontzettend graag met jullie mee. Wij zijn de ontwerpers, (mede)bedenkers en makers van Hotel Jansen in Amsterdam. Dit project is drie jaar geleden gerealiseerd en heeft ons sindsdien gemotiveerd om stappen te blijven maken in de oneindige mogelijkheden van circulaire processen omtrent ontwerp en realisatie. Onze roots liggen tenslotte in de festivalwereld en daar is slim omgaan met materialen de norm. Het zit in ons bloed. Recent zijn wij bezig met de transformatie van bejaardentehuizen, een plek voor jong en oud. Wij lichten dit graag verder toe. Het lijkt ons te gek om jullie te mogen ontvangen in onze kas te Utrecht. Ik ben te bereiken via jelmer@raumkultur.nl Groetjes team RAUMKULTUR www.raumkultur.nl

08 October 2018 11:42
Martin Schipper
Martin Schipper

Dag Mirjam,
Ideko Interieurbouw weet wat betimmeringen zijn en weet dus ook wat we kunnen hergebruiken en eventueel circulair kunnen aanvullen. Wij kunnen oplossingen voorstellen wanneer we weten wat de vraag is. We zitten dus aan de praktijkzijde van het proces en vullen het proces aan vanuit dat perspectief. Omdat we het project in eigen werkplaats ook zelf realiseren hebben we alles in de hand. Ik ga graag met jullie in gesprek! Met een hartelijke groet, 0610663418

08 October 2018 08:30
Monique Dickhaut
Monique Dickhaut

Hallo Mirjam.
Heel graag zou ik willen brainstormen over de mogelijkheden om deel te nemen aan dit toffe project. Vanuit passie voor de prachtige restmaterialen stof en behang is mijn bedrijf ontstaan. Eén van de mogelijkheden die in een hotel goed bruikbaar en een toegevoegde waarde zou kunnen zijn is het zgn patchworkbehang. Dit is volledig ontstaan uit de mooiste materialen die gered zijn uit de container. Ik maak er nieuwe samengestelde eyecatchers van. Dit jaar geselecteerd voor de circulair design award.
Met jarenlange ervaring in interieurstyling en advies kan ik samen met een team de volledige aankleding en restyling verzorgen van het interieur. Het bestaande interieur dient dan meestal als uitgangspunt en wordt hergebruikt en aangevuld met nieuw en oud. De uitdaging zit hem altijd in het combineren. Zodat het zal passen in de huidige trends.
Mijn motto is dan ook...Duurzaam inrichten: Belangrijk en exclusief!
Laten we eens babbelen over wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ik verneem ook graag wat de wensen zijn en kunnen daar misschien op inspringen.
Creatieve en hartelijke groet Monique Dickhaut No Waste decoration
#nowastedecoration

07 October 2018 23:46
Olaf Oosting
Olaf Oosting

Dag Mirjam,

Vanuit circulair verbouwperspectief worden de gebouwinstallaties vaak vergeten of onderbelicht. Wij kunnen vanuit dat perspectief in een vroeg stadium meedenken om te komen tot een circulair pand. Indien je meer wilt weten, dan kan je me bereiken via ooosting@unica.nl.

Vriendelijke groet, Olaf

05 October 2018 15:22
Tynke van den Heuvel
Tynke van den Heuvel

Hai Mirjam,
Heel tof dat ook Stayokay naar de toekomst kijkt. Studio Wae wil graag impact maken op afvalstromen dit doen wij door Dutch Design interieur en exterieur producten te maken van afvallen uit de bouwsector. Wij hebben onder andere circulaire vloerkleden, akoestische wandtegels van gerecyclede kleding of kurk, maar ook circulair beton. Ik zou graag bij je langs komen om e.e.a. aan je te laten zien.
Groetjes, Tynke van den Heuvel
0621205032 of Tynke@studiowae.nl
www.studiowae.nl

05 October 2018 13:48
Malou ter Horst
Malou ter Horst

Hai Mirjam, Wat een goed initiatief!
Mijn bedrijf heet Het Groene Kabinet. Samen met collega ondernemers uit het Hof van Cartesius, de circulaire broedplaats van Utrecht pak ik graag dit soort projecten aan. We onderzoeken welke circulaire materialen gebruikt kunnen worden voor het maken van interieurs en hebben een groot netwerk aan leveranciers van verantwoord meubilair en (bouw)materialen. Wij brengen een duurzame en circulaire ambitie verder! Neem gerust contact op via www.groenekabinet.nl Succes met de renovaties! Met vriendelijke groet, Malou ter Horst

05 October 2018 10:44
Gerard Koelewijn
Gerard Koelewijn

Hoi Mirjam,
Wat een goed initiatief! Ik denk dat wij goed bij elkaar passen!
Wij renoveren namelijk vlakke HPL-binnendeuren. De toplaag schuren wij eraf en beplakken de deurkern met een nieuwe HPL. Hang- en sluitwerk wordt weer teruggeplaatst. De uitstraling is als nieuw en er is nauwelijks materiaalverspilling.
Ik hoor graag of wij je van dienst kunnen zijn.

Gerard Koelewijn
Easypers.nl

05 October 2018 10:31
Henry Joustra
Henry Joustra

Beste Mirjam, met gedeelde interesse heb ik kennis genomen van jullie zinvolle en waardevolle ambitie om duurzaam en circulair te renoveren. Want wij delen de mening dat elk kwaliteitsproduct het waard is om hergebruikt te worden. Onze missie is dat elk mens en elk (project)meubel een kans verdient en als sociale onderneming renoveren/refurbishen wij dagelijks meubilair voor overheid, zorg, horeca en kantoren. In het verleden hebben wij ooit al eens design banken in jullie hotel te Amsterdam geherstoffeerd waar ook Anouk wel eens logeerde. Wellicht zinvol om de relatie weer op te frissen en nader kennis te maken? We houden ons aanbevolen en met vr gr Henry Joustra, www.joustrastoelverzorgers.nl

04 October 2018 18:45
Inge Luyten
Inge Luyten

Beste Mirjam, wat mooi om te horen dat Stayokay de ambitie heeft om op zoveel mogelijk vlakken circulair te opereren. Hebben jullie ook al gekeken naar bijvoorbeeld het gebruik van single use producten zo veel mogelijk vervangen door herbruikbaar (denk aan rietjes, bekertjes, handdoekjes in de wc, zeepjes, shampoo, schoonmaakmiddelen, ...)? Nog een kleine opmerking, als jullie écht circulair en duurzaam willen zijn zou ik zeker nog eens heroverwegen of je synthetische kleding gemaakt van (gerecycled) plastic wilt aanschaffen. Dat verweert namelijk in de wasmachine en daardoor komen microplastics in het milieu, de Plastic Soup Foundation heeft er uitgebreid onderzoek naar gedaan (https://www.plasticsoupfoundation.org/dossiers/synthetische-kledingvezels/). Succes met jullie mooie plannen! Groet, Inge

04 October 2018 11:53
Carolien Heijnen
Carolien Heijnen

Hallo Mirjam,
Ik (her)maak meubilair met hout uit sloop- en restmateriaal uit de bouw; circulair meubilair. Graag denk ik mee over de inrichting van de renovatie uit materiaal geoogst uit de oudbouw. Veelal nog prima te gebruiken voor een tweede leven en daarmee mooi voor de nostalgie in de nieuwe setting.
Carolien Heijnen | Maak Waar

04 October 2018 10:15
Ricco Fiorito
Ricco Fiorito

Beste Mirjam,
Wij zouden graag met jullie meedenken over oplossingen voor bijvoorbeeld wachtmeubiliar, loungemeubilair, matrassen, balies en akoestische oplossingen. Met mijn bedrijf CooLoo creëeren wij meubels en interieurs op basis van schuim en spuittechnieken (coatings). Hierbij hebben we recycled schuim wat ee in kunnen zetten alsmede coatings bestaand uit kurk en/of leerafval. Daarnaast hebben we een spuitbare en smeerbare beton afwerking die ook uit afvalmaterialen bestaat.
Indien je interesse hebt komen we graag de mogelijkheden bespreken met je.

Voor inspiratie qua producten zie onze website.

www.cooloo.nl

Met vriendelijke groet,

Ricco Fiorito
ricco@cooloo.nl
0630934342

04 October 2018 09:01
Arnout Noteboom
Arnout Noteboom

Hallo Mirjam, BIOnyx zou jullie organisatie graag willen helpen bij het leveren van duurzaam schoonmaakmiddelen voor jullie locaties. Daarnaast maken wij klant specifieke werkplannen en trainen wij uw medewerkers.

Onze schoonmaakmiddelen zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Zo voorkomen we dat er onnodig veel chemische middelen in ons afvalwater komen welke slecht is voor ons milieu. Daarnaast hebben wij als eerste in Nederland statiegeld ingevoerd en nemen wij de verpakkingen retour en waar mogelijk, hergebruiken we deze. Producten zijn geconcentreerd, dus minder nodig en daardoor voordeliger. We gebruiken gerecycled plastic en hergebruiken verpakkingsmaterialen etc. Dus circulair.Graag kom ik in contact met je via info@bionyx.nl of 06-37279702

01 October 2018 14:30
Tom Stuij
Tom Stuij

Hallo Mirjam. Wij willen wel participeren hoor. Binnen Mondial Movers, de (milieu)vriendelijke verhuizer, hebben we nu een dienst die het hele proces kan begeleiden, inclusief keuze materialen, beheer en onderhoud en uiteindelijk het terugkeren in circulariteit. Wij gaan echt voor het totaalplaatje en niet voor één product. Hoor graag wat de vervolgstappen zijn.

01 October 2018 13:49
Jasper Bink
Jasper Bink

Hoi Mirjam, PaperWise kan helpen met het duurzamer maken van al het drukwerk en eventuele verpakkingen van StayOkay. PaperWise maakt papier van landbouwafval, waardoor de milieuimpact 47% lager is in vergelijking met FSC-papier. Het papier kan met het papier gerecycled worden, maar mag ook op de composthoop! Wil je meer info, kun je contact opnemen via info@paperwise.eu.

01 October 2018 12:44
Richard de la Roy
Richard de la Roy

Eco-Makelaar heeft aantal materialen, die hier een bijdrage aan kunnen leveren. Denk graag mee vanuit de upcycling gedachte, o.a. door kurken nieuwe toepassing te geven. Heb nog meer oplossingen die passen binnen de circulaire economie! Kom graag in contact.

01 October 2018 12:35
Jeroen Beelen
Jeroen Beelen

Hallo Mirjam, ik kan je van harte Jim Teunizen van Alba Concepts aanbevelen (www.albaconcepts.nl). Jim is partner bij dit jonge bedrijf dat volledig gefocust is op circulair bouwen. Jim's bevlogenheid blijkt wel dat hij inmiddels op de 5e plaatst staat van de ABN AMRO Duurzame 50 https://www.duurzame50.nl/top-50-2018. Als je zijn contactgegevens wilt, aarzel dan niet me te benaderen. Vriendelijke groet, Jeroen

01 October 2018 09:21
Eline Beentjes
Eline Beentjes

Hallo Mirjam. GP Groot zou jullie zeker met een deel van de circulaire ambitie kunnen helpen. Momenteel werken wij namelijk samen met TNO en een aantal partners uit de houtindustrie aan een project rondom het opwerken van oud hout tot circulair hout. Op de locatie waar eerst een sloopflat stond, wordt straks een nieuwbouw complex gebouwd waarbij een deel van het oude hout (uit de flat) teruggeplaatst zal worden in de vorm van nieuwe circulaire kozijnen en modieuze plafonddelen. In jullie geval zouden we het hout dat tijdens de renovatie(s) vrijkomt in kunnen zamelen en op kunnen werken tot (bijvoorbeeld) wandpanelen voor in het nieuwe interieur. Daarnaast zijn wij als afval inzamelaar en recycler altijd op zoek naar hoogwaardigere toepassingen voor onze grondstof stromen, dus kunnen we voor de andere stromen die vrijkomen tijdens de renovatie wellicht de handen ineen slaan en samen op zoek naar toepassingen in het nieuwe ontwerp.

Voor meer informatie over het project met TNO verwijs ik je graag naar de volgende site https://www.tno.nl/nl/aandachtsgebieden/circulaire-economie-milieu/roadmaps/environment-sustainability/circulaire-economie-basis-voor-een-duurzame-samenleving/recycling-van-houten-deuren/

28 September 2018 13:32