Van Jute naar Houtvezels

Summary
Ik wil graag soort gelijke wood fibers creeren van Jute. Hierbij ben ik op zoek naar een partij die mij kan helpen.
MATCHED
This challenge has been matched
Van Jute naar Houtvezels
MATCHED
challenge

Jute is een van de grootste export producten van Bangladesh maar omdat deze plant alleen groeit in Zuidoost Azië word er niet genoeg onderzoek naar gedaan. Wij zijn op zoek naar een partij die ons kan helpen om van onze Jute , houtvezels te maken waardoor wij hiermee verpakkingen en karton kunnen gaan produceren.

Aangenaam , mijn naam is Akash Dobber. Ik ben zelf half Bengaals en Nederlands en sinds 2012 woon ik in Bangladesh ,waar ik mijn eigen ICT bedrijf heb gestart.

In de tijd dat ik hier zit , heb ik veel kansen gezien op duurzaam ondernemen.

één van deze kansen is het omzetten van Jute fibers naar Wood fibers waardoor wij geen bomen meer hoeven te kappen om bijvoorbeeld papier te maken of kartonnen verpakkingen. 

 Mijn uitdaging is , dat ik hiervoor op zoek ben naar een partij die ons kan helpen om de kennis te leveren die hiervoor nodig is.

  • Complete uitleg en training over het gehele process
  • De vereist machines die nodig zijn om een lijn op te zetten

Ik beschik over 15 hectare land waarop ik graag een duurzaam project wil beginnen en ik heb contact met de Jute association in Bangladesh. Onze samenwerking kan gebeuren op een tijdelijke contractbasis of een langdurige samenwerking waarbij we te werk gaan als partners.

Ik hoor graag van recyclingbedrijven of iemand die ervaring heeft met jute om een dergelijk project te starten.

Heb jij de perfecte match voor deze uitdaging, upload jouw oplossing hieronder en kom met ons in contact!

Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this challenge?

Michiel van Yperen
Michiel van Yperen

Hi Akash, MVO Nederland heeft een jute coalitie met bedrijven die aan diversificatietrajecten werken voor de jutevezel. Als je meer informatie wilt, neem dan contact me me op: m.vanyperen@mvonederland.nl

22 August 2019 10:05