Werk mee aan de droom van Hulleman Textiel!

Summary
Circulaire hoesloze dekbedden
MATCHED
This challenge has been matched
Werk mee aan de droom van Hulleman Textiel!
MATCHED
challenge

Introductie Hulleman Textiel

 

Hulleman Textiel is gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van kwalitatief hoogwaardige hoesloze dekbedden. Daaronder vallen verschillende soorten dekbedden waaronder ééndelige dekbedden, tweedelige dekbedden en operatiekamerdekbedden. Hulleman Textiel heeft het productieproces geheel in eigen hand, waarbij de hoesloze dekbedden geproduceerd worden in Almelo. In het productieproces speelt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen een belangrijke rol. Van het overgebleven materiaal worden kussenslopen of instopstroken worden gemaakt. De overgebleven vulling wordt gebracht naar een bedrijf dat kussens produceert.

 

De klanten van Hulleman textiel zijn voornamelijk industriële wasserijen, ziekenhuizen en verpleeghuizen. Wanneer de dekbedden aan het eind van hun levensloop zijn worden deze, door onze klanten, weg gegooid en uiteindelijk verbrand. Duurzaam produceren zit in de visie van het bedrijf verweven waarin het bedrijf een volgende innovatieve stap wil zetten: Hulleman Textiel als circulair bedrijf, door grondstoffen uit verwassen hoesloze dekbedden terug te winnen en terug in de productieketen te brengen.

Eerste stappen richting de circulaire dekbedden

Sinds februari 2020 voert Ilse Daenen, student van de opleiding Fashion and Textile Technologies, haar afstudeeronderzoek uit bij Hulleman Textiel. Hierbij ligt de focus op verschillende recyclingtechnieken die geschikt kunnen zijn om de hoesloze dekbedden te recyclen, zoals mechanische en chemische recycling. Ook wordt er onderzocht of de grondstoffen op een andere manier hoogwaardig teruggebracht kunnen worden in de productieketen zoals in de vorm van verpakkingen- of pallets.

 

De uitdaging

In deze uitdaging de vraag of bedrijven, lectoraten, afstudeerstudenten of andere circulaire ondernemers kansen en mogelijkheden zien in de droom van Hulleman Textiel en hier aan mee willen werken! 

Voor meer informatie over Hulleman Textiel en de hoesloze dekbedden: 

Hulleman Textiel
Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this challenge?

Vincent Oberdorf
Vincent Oberdorf

Beste mensen van Hulleman,

Erg mooi dat jullie met deze circulaire ambitie aan de slag zijn. Met FBBasic hebben we inmiddels heel wat ervaring opgedaan met circulaire producten en systemen in de textielsector, met vallen en opstaan. Daarnaast heb ik Cirmar gematcht, een systeem dat wij hebben ontwikkeld om (circulaire) producten te identificeren en volgen.

Ik zou erg graag eens met jullie in gesprek gaan over jullie ideeën voor circulaire producten en concepten. Mochten jullie dat ook interessant vinden, stuur me zeker een mailtje (vincentoberdorf@fbbasic.com).

Groet,
Vincent Oberdorf

04 May 2020 07:14