Wie geeft de hoezen van onze reiskussens een nieuwe bestemming?

Summary
Om onze afvalstromen te verkleinen, zoeken wij naar een afnemer van de hoezen van onze reiskussens
MATCHED
This challenge has been matched
Wie geeft de hoezen van onze reiskussens een nieuwe bestemming?
MATCHED
challenge

Wij leveren hoezen van reiskussens aan luchtvaarmaatschappijen. Nu worden deze na gebruik weggegooid, maar dat hoeft natuurlijk niet. Fabriceer jij meubels, kussens, knuffels of iets anders waar jij deze afvalstroom voor zou kunnen gebruiken? Lees dan verder.

Lamme Textile Management

Lamme Textile Management is een integrale dienstverlener voor het verhuren en reinigen van textiel. Naast het horecasegment (hotels en restaurants) bedienen wij ook luchtvaartmaatschappijen. In onze productieprocessen zijn er al heel wat besparingen gerealiseerd in het gebruik van electra, gas en water. De verbruiken per kilogram wasgoed zijn de laatste jaren daardoor fors verminderd.

Maak van onze folie-afvalstroom een bruikbare grondstof

Eén van onze afvalstromen is non-woven folie (of vliesdoek), Non-woven is eigenlijk een “geblazen” polypropyleen. Het kan dus gewoon gerecycled worden als normaal polyprop folie. Op deze  site vind je nog wat meer over recycling van PP.

Dit materiaal wordt nu éénmalig gebruikt als kussensloop in vliegtuigen waar wij aan leveren. Na gebruik wordt deze kleine sloop verwijderd van het kussen en als afval afgevoerd. Daar zijn natuurlijk betere bestemmingen voor te bedenken. Help jij ons om dit product circulair te maken?

Samen de afvalstroom verkleinen

Wij zien zelf mogelijkheden om het materiaal te gebruiken als vulling voor kussens, zittingen van stoelen en meubels of als vulmateriaal van speelgoedknuffels. Per jaar is er circa 100.000 kg beschikbaar.  Ben of ken jij die partij die een mooie nieuwe bestemming kan geven aan deze afvalstroom? Maak dan jouw oplossing of match een bestaand item. Op deze manier komen wij graag in contact.

Rabobank Circular Economy Challenge

Deze uitdaging is onderdeel van de Rabobank Circular Economy Challenge. Samen met MVO Nederland en KPMG stimuleert de Rabobank ondernemers om circulair te ondernemen. Het doel is om uiteindelijk 100 bedrijven in regionale challenges te helpen bij het omschakelen van een lineair naar een circulair business model. Op futureproof.community matchen we de bedrijfsuitdagingen van deze ondernemers met circulaire en innovatieve oplossingen.

Related SDGs what are SDGs
Read more

Do you want to comment on this challenge?

Fioen van Balgooi
Fioen van Balgooi

Een reactie die via mijn LinkedIn binnen kwam: Erik Toenhake
DutchSpirit, duurzame maatpakken, trouwpakken en colberts (M/V)

Hoi Fioen, leuk dat Rik mijn naam noemt (dank Rik), ik denk ook graag mee. Ik kan wel een lijntje uitzetten naar iemand die hier vast een oplossing voor heeft. Punt is wel dat het in de recycle-industrie om grote volumes gaat, heb je daar een beeld van? Is het een grote, constante stroom of is het meer een experiment? Dus je bent welkom contact op te nemen met Erik.

07 August 2019 09:54
Michiel van Yperen
Michiel van Yperen

Goed initiatief! Blycolin is misschien een goede partner | concullega om dit verder te verkennen, zie: https://www.blycolin.com/nl/linnenbeheer?gclid=EAIaIQobChMIn6rexYDL4wIVU-d3Ch0ZQA9REAAYASAAEgLHAPD_BwE

23 July 2019 12:08