Woningcorporatie Talis zoekt circulaire oplossing voor gebruikt woningmateriaal

Summary
Hoe kan je oude keukens, ramen of vloeren herbestemmen? Woningbouwcorporatie Talis zoekt circulaire oplossing voor renovatie. Heb jij de oplossing?
MATCHED
This challenge has been matched
Woningcorporatie Talis zoekt circulaire oplossing voor gebruikt woningmateriaal
MATCHED
challenge

Als woningbouwcorporatie heeft Talis een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen, daarom denken we ook na over onze impact op het milieu en het gebruik van grondstoffen. Voor ons renovatieproject zoeken we partners voor een circulaire toepassing van gebruikte woningdelen.

Over Talis

Als woningbouwcorporatie bouwen, verhuren en beheren wij zo’n 14.000 woningen in de regio Nijmegen en Wijchen. Wij werken samen met maatschappelijke organisaties zoals zorg- en welzijnsinstellingen, gemeenten én natuurlijk de bewoners zelf. Altijd in een gezonde balans tussen sociaal belang en verantwoord ondernemerschap. Onze focus ligt op het creëren van duurzame en vitale leefgemeenschappen.

Circulair verbouwen van huurwoningen

Wij willen meer leren over circulair verbouwen. Dit willen we concreet op een project met 125 huurwoningen gaan onderzoeken. Wellicht zijn meerdere onderdelen van de huizen circulair te verwerken. Hier hebben wij momenteel niet de juiste kennis voor. We zijn met onze ketenpartners scenario’s aan het maken hoe en wat we gaan renoveren. Het gaat over de installaties, gevel, waarschijnlijk het dak en een groot deel van de badkamers en keukens.

Wat zoeken wij?

Wij zijn niet op zoek naar aannemers of architecten. Wij zoeken experts die ons inspireren, om ons op weg te helpen, met ons samen willen werken, of ondernemers die iets met onze materialen kunnen. Heb je vragen en opmerkingen? Neem contact op met Sietse Jager via sietse.jager@talis.nl of 06-43105815. Heb jij een oplossing? Match deze dan of laat een reactie achter onder deze uitdaging.

Rabobank Circular Economy Challenge

Deze uitdaging is onderdeel van de Rabobank Circular Economy Challenge. Samen met MVO Nederland/De Groene Zaak en KPMG stimuleert de Rabobank ondernemers om circulair te ondernemen. Het doel is om uiteindelijk honderd bedrijven in regionale challenges te helpen bij het omschakelen van een lineair naar een circulair businessmodel. Op Futureproof.community matchen we de bedrijfsuitdagingen van deze ondernemers met circulaire oplossingen.

Read more

Do you want to comment on this challenge?

Bas Luiting
Bas Luiting

Beste Sietse, het bedrijf New Horizon Urban Mining doet dit al bij o.a. Woonbron in Dordrecht. Het wiel heeft dus niet uitgevonden te worden, gewoon even contact met hen opnemen. New Horizon Urban Mining is partner van MVO_NL. zie: www.newhorizon.nl en http://urbanminingcollective.nl
succes!

12 March 2018 15:45
Richard de la Roy
Richard de la Roy

Zit er zuivere kurkisolatie in de projecten?

02 March 2018 19:26