Zeevenhooven Air wil pers- en ademlucht leveren met duurzame energie

Summary
Een deel van Zeevenhooven Air's apparatuur is diesel aangedreven. Daar willen wij verandering in brengen!
MATCHED
This challenge has been matched
Zeevenhooven Air wil pers- en ademlucht leveren met duurzame energie
MATCHED
challenge

Zeevenhooven Air levert en verhuurt compressoren voor pers- en ademlucht. Een deel van onze apparatuur is diesel aangedreven. Daar willen wij verandering in brengen! We zijn daarom op zoek naar andere, duurzame energiebronnen voor onze mobiele compressoren.

Pers- en ademlucht

Zeevenhooven Air levert mobiele oplossingen voor pers- en ademlucht. Wij verhuren, verkopen en repareren compressoren en persluchtconditioneringsapparatuur. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schone ademlucht voor werknemers in bepaalde sectoren, zoals onveilige of giftige industriële omgevingen. Als deelnemer aan de Rabobank Circular Economy Challenge willen we onze bedrijfsactiviteiten verduurzamen en circulaire oplossingen toepassen, te beginnen met de aandrijving van onze apparatuur.

Overstappen naar alternatieve energiebronnen

Onze compressoren verbruiken brandstof tijdens het gebruik. Momenteel maken we gebruik van diesel en stroom, maar we willen graag overstappen naar alternatieve energiebronnen. We zijn daarom geïnteresseerd in de mogelijkheden voor het gebruik van duurzame energiebronnen voor onze generatoren, compressoren en transport. Denk bijvoorbeeld aan biodiesel, secundaire brandstoffen uit afval en waterstof.

Meer leren over de mogelijkheden

We verkennen momenteel de mogelijkheden voor het gebruik van alternatieve energiebronnen in onze sector. Om beter in kaart te brengen wat wel en niet mogelijk is, komen we graag in contact met bedrijven die al werken met bijvoorbeeld waterstof voor compressoren of andere opties voor het aandrijven van deze mobiele apparatuur. Wie wil zijn best practices met ons delen? We werken daarnaast ook graag samen met kennisbanken en universiteiten om onderzoek te doen naar onze mogelijkheden voor alternatieve energiebronnen voor werklucht- en ademluchttoepassingen.

We zoeken kennis en ervaringen

Welke bedrijven delen hun ervaringen over de toepassing van alternatieve energiebronnen met ons? Of weet je juist een kennisinstituut dat ons verder kan helpen? We horen graag van je! Neem contact met Huub Bakker via huub.bakker@zair.nl of 06-51030499.

https://www.circulairondernemen.nl/uploads/db9fc61965e36750bc468edb121eed23_large.jpg

Rabobank Circular Economy Challenge

Deze uitdaging is onderdeel van de Rabobank Circular Economy Challenge. Samen met MVO Nederland en KPMG stimuleert de Rabobank ondernemers om circulair te ondernemen. Het doel is om uiteindelijk 100 bedrijven in regionale challenges te helpen bij het omschakelen van een lineair naar een circulair business model. Op futureproof.community matchen we de bedrijfsuitdagingen van deze ondernemers met circulaire en innovatieve oplossingen.

Related SDGs what are SDGs
Read more
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this challenge?

Mike Van den Hof
Mike Van den Hof

Aantal suggesties vanuit het groene brein:
Ad van wijk: Professor Future Energy Systems aan de TU Delft, heeft als startquote van zijn website: a sustainable energysupply for everyone – dus dat past wel lijkt mij…
André Faaij: weet veel over Biobased Economy, renewable energy technologies en energy system.
Andy van den Dobbelsteen van TU Delft heeft ook ervaring te hebben met projecten op luchthavens, maar dat gaat volgens mij meer over energieneutraal bouwen.
Uitzetten via Gerard Wyfker bij de metaalunie.

26 October 2017 10:10
Karin Jansens
Karin Jansens

TU Delft heeft hier zeker kennis van. Jan Henk Welink verbonden aan TU delft en initiatiefnemer van Kennisplatform Duurzaam Grondstoffenbeheer kan je misschien verder helpen.
https://www.linkedin.com/pulse/symposium-circulaire-economie-en-financiering-dinsdag-jan-henk-welink/

18 October 2017 16:03
Mike Van den Hof
Mike Van den Hof

Misschien contact opnemen met Lowlands vanwege de Sopra toepassing op hun evenementen

13 October 2017 16:36