Club Circulair

14 January 2019, 16:00 - 21:30. Rotterdam

GOAL & TARGET
Netwerken
Club Circulair
event

14 January 2019 16:00 - 21:30

Kom op donderdag 10 januari 2019 naar Club Circulair, de duurzaamste nieuwjaarsborrel van Rotterdam.

 Club Circulair is van, voor en door circulaire initiatiefnemers in Rotterdam. Noem het een duurzame speeltuin voor ondernemers, ambtenaren en bewoners, waar we met brein, ballen, lef en lol plannen smeden voor een stad waarin afval niet bestaat. We verbinden stakeholders, verkennen oplossingen en slaan maasbruggen tussen doelgroepen. En ja, gelachen wordt er ook, want het moet tenslotte wel gezellig blijven. Zo zetten wij, met een duurzame visie op het voorsteven en Rotterdamse nuchterheid achter het roer, koers naar de circulaire wereld van morgen. Niet vol gas, maar wel met de wind in de zeilen.

Programma:

16:00 uur – Welkom allen!
16:30 uur – Welkomstwoord van gastvrouw Dore van Duivebode (Vers Beton, Volkskrant Magazine, NRC Handelsblad).
16:40 uur – Cabaretier Harry Jan Bus (Theater Walhalla) brengt een muzikale ode aan de circulaire stad van morgen.
16:45 uur – Rotterdamse roadmap naar een circulaire stad. Wat zijn de ambities en welke doelstellingen moeten we bereiken om deze te realiseren?
17:10 uur – Circular City 2.0; Circulaire stadsontwikkeling, het klinkt leuk, maar hoe gaat het precies in zijn werk? Zijn de ambities van Rotterdam te rijmen met de realiteit. En zo ja, hoe dan?
17:35 uur – Thomas Rau; Architect en duurzaamheidsgoeroe Thomas Rau ken je misschien van het VPRO Programma Tegenlicht, waarin hij het Einde van Bezit aankondigde. Op 10 januari neemt hij ons mee naar een wereld waar consumeren en produceren volledig op de schop gaan.
18:10 uur – Een moment van circulaire bezinning, ook wel bekend als de pauze.
18:30 uur – Aan tafel zonder tafel. Een walking dinner met bijzonder smakelijke spijzen uit BlueCity’s duurzame keuken.
19:15 uur – De Drominee, beter bekend als Sir Culair, met een oer-Rotterdamse donderpreek over mooie zooi en de duivelse gevolgen van verspilling.
19:20 uur – Let’s Talk Circular; Dore van Duivebode ontvangt de sprekers voor een circulaire tete à tete met het publiek. Vragers worden niet overgeslagen.
20:00 uur – It’s a Rap. Rapper Marouane Elmouridi aan het werk; trashtalk klonk nog nooit zo goed! Aansluitend DJ Escobar.
21:00 uur – Einde

Er zijn geen kosten aan het programma verbonden, aanmelden kan via: info@rotterdamcirculair.nl 

Read more
Related SDGs what are SDGs
There are no matches yet. Match to this event
No people have been matched yet. Match people here

Do you want to comment on this event?